Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki pótselejtezők, illetve a barátságos meccsek miatt a hét végén Európában csak kevés helyen rendeztek bajnoki fordulókat, igaz, Írországban igazi rangadóra került sor, amely az aranyérem szempontjából is sorsdöntő lehet. Belgiumban a kupában máris öt élvonalbeli gárda búcsúzott, míg Afrikában kialakult a Bajnokok Ligája döntője.

A belga nemzeti tizenegy a hét végén nem játszott barátságos mérkőzést, sem pótselejtezőt - a Vörösa Ördögök csak harmadikok lettek csoportjukban Bulgária és Horvátország mögött -, de bajnoki fordulót sem rendeztek, ehelyett a Belga Kupa ötödik fordulóját bonyolították le.

A legjobb 16 közé kerülésért játszott meccseken már az élvonalbeli gárdák is bekapcsolódtak a küzdelmekbe, és hatuk számára ez egyben a búcsút is jelentette a küzdelmektől. Mivel kiemelés nincsen így két párban máris két első osztályú gárda csapott össze, és ez a Standard Liege, valamint az RC Genk végzetét jelentette.

Mindkét együttes egy újonc ellen vérzett el: a bajnokságban remekül szereplő, második helyen álló Standard a Cercle Bruges otthonában szenvedett 2-0-s vereséget, a Genket pedig a Heusden Zolder búcsúztatta. Utóbbi párviadal pikantériáját az adta, hogy a Heusden tulajdonképpen a Genk fiókcsapatának számít: a klub a Genk stadionjában, a Fenixben játssza hazai meccseit (aminek köszönhetően a kiírás szerint most idegenben rendezett találkozó ugyanúgy hazai környezetet jelentett a számára), és a nyáron összesen 11 focista érkezett az egyesülethez a Genktől.

Közülük öten ott is voltak a kezdő tizenegyben, és az első találatot is egy olyan focista szerezte, akire a genkiek a nyáron nem tartottak igényt: Igor de Camargo közvetlenül a szünet előtt szerzett vezetést a "vendégeknek", majd a második félidőben a helyére beállt Morhaye állította be a végeredményt.

Vereséget szenvedett Lendvai Miklós együttese, az első osztályban az utolsó helyen álló RSC Charleroi, amely hazai pályán hosszabbítás után kapott ki a másodosztály listavezetőjétől, a Verbroedering Geeltől, de még kínosabban esett ki az élvonal hatodikja, az St. Trond, amely egy gólzáporos meccsen hazai pályán 6-5-re (!) szenvedett vereséget a harmadosztályban vitézkedő Bocholter VV-től.

Pontot vesztett az Anderlecht/sport/focivilag/20031006rangadot.html?pIdx=1