Vágólapra másolva!
Francia lapértesülés szerint Fabien Barthez, a Manchester United labdarúgócsapatának világ- és Európa-bajnok kapusa júniusig az Olimpique Marseille együttesében marad. 2005-ben egy másik francia, a Chelsea védője, Marcel Desailly is haza akar térni. A MU által kiszemelt 14 éves Adut megszerezte az amerikai D.C. United, a Dortmund támadója, Amoroso nem tért vissza Németországba brazíliai gyógykezeléséről.

"Most már csak az a kérdés, hogy Fabien mikor léphet pályára" - mondta a L'Equipe című sportnapilapnak Christophe Bouchet klubelnök.

A nemzetközi szövetség (FIFA) nem járult hozzá, hogy a francia hálóőr kölcsönjátékosként visszatérjen korábbi sikerei színhelyére, s az ügyben a Marseille fellebbezett. Az újabb határozat meghozatala várhatóan nem kevés időt vesz majd igénybe, márpedig átigazolásokra, illetve a kölcsönszerződésekre januártól úgyis lehetőség nyílik.

Az OM és a Manchester United illetékesei korábban már mindenben megállapodtak, így csak a FIFA hozzájárulására lett volna szükség ahhoz, hogy Barthez Marseille-ben léphessen ismét rendszeresen pályára.

A franciák azért kerestek új hálóőrt, mert Cédric Carroso térdsérülést szenvedett, és a szezon hátralévő részére kidőlt a sorból. Alain Perrin vezetőedző szerint a Manchesterben az utóbbi időben csak kispados Bartheznek, illetve a jelenlegi első számú kapusnak, Vedran Runjénak egyforma esélye lenne a kezdőcsapatba kerülésre.