Vágólapra másolva!
Szűk egy hónap múlva megtudjuk, kit választottak az év labdarúgójának, kié lesz az Aranylabda. A tekintélyes France Football listája, szakírók döntése alapján. Nem kevésbé fontos az [origo] olvasóinak véleménye - nos, szerintük, szerintünk a Juventus cseh középpályása, Pavel Nedved érdemelné meg leginkább. A Milan olasz veteránja, Paolo Maldini és a Real Madrid braziljai, a címvédő Ronaldo és Roberto Carlos előtt.

Rengeteg olvasónk megírta véleményét, s ezek, no meg a szakemberek álláspontja alapján idén nagyon nehéz lenne "elvenni" a Juventus cseh szupersztárjától, Pavel Nedvedtől az Aranylabdát. A miértre nem nehéz válaszolni, a 31 éves középpályás - újra - bajnoki címre vezette a Juventust, egész évben kimagaslóan és gólerősen játszott, és talán a BL-t is megnyerték volna a Zebrák, ha Nedved sárga lapjai miatt nem hagyja ki a finálét. Olvasóink döntő többsége tehát a szőke játékosra voksolt, aki egyébként parádézott a cseh válogatottban is, sokak szerint a vezérletével akár az Eb-győzelemre is jó eséllyel pályázik a 3. selejtezőcsoportban Hollandiát játszi könnyedséggel megelőző együttes.

S ha nem Nedved, akkor Paolo Maldini futhat be - legalábbis olvasóink így gondolják, Maradonával egyetértve, aki szintén az "örökös" Milan-hátvéd győzelméért lobbizik. A 35 esztendős játékos esélyeit csökkenti, hogy az olasz válogatottban nem szerepelt - Trapattoni még bízik a visszatérésében -, viszont a piros-feketéket csapatkapitányként BL-győzelemre vezette, és a Serie A-ban is dobogón végeztek.

Szintén temérdek szavazat jött a Real Madrid villámléptű balbekkjére, Roberto Carlosra, aki már tavaly is épphogy lecsúszott a győzelemről. Látogatóink szerint a combkirály a harmadik legnagyobb esélyese a címnek. Egyébként a védő (csatár) Ronaldo is neki adná az Aranylabdát. A csapat- és honfitárs idén nem annyira esélyes, mint tavaly, mert bár szórja a gólokat a Realban, idén nem volt vb - amit ugye megnyertek a dél-amerikaiak, Ronnie pedig gólkirály lett, a döntőben is brillírozott. Ennek ellenére nem sokkal kapott kevesebb szavaztot, mint Roby.

Sokak szerint az ukrán Andrij Sevcsenko is esélyes, a Milan idei gólfelelőse csak azért lehet szomorú, mert az ukránok lemaradtak Portugáliáról. Ezt leszámítva viszont remek évet zárt Sev, hiszen sokat hozzátett a milánóiak rendkívül eredményes szerepléséhez.

Nem kevesen a római Francesco Totti mellett törtek pálcát, mert bár a Farkasok csak nyolcadikok lettek tavaly a Serie A-ban, és az olasz válogatott is épphogy kijutott az Eb-re, a hosszú hajú játékmester vitte a hátán klubcsapatát, és a squadra azzurában is sokat hozzátett a talján kvalifikációhoz. Ezért tán nem is meglepetés, hogy Trapattoni szövetségi kapitány Európa jelenlegi legjobbjának tartja a fővárosi szépfiút.

Jócskán kapott még a madridi Raúl, az arsenalos Henry, valamint Scholes (MU), Zidane (Real), Buffon (Juve), Van Nistelrooy (MU), Inzaghi (Milan) és Owen (Liverpool), illetve az ötven jelöltből még páran édemeltek ki egy, avagy néhány voksot.

Többen egyébként egyfajta életműdíjként adnák az Aranylabdát Maldininek, de akár Henrynak, Zidane-nak, Raúlnak, Beckhamnek, Shearernek, Del Pierónak - eddigi pályafutásuk elismeréseként. Tudjuk, ez nem így megy, hiszen a France Football díja az esztendő legjobb Európában futballozó játékosának jár, s nem (feltétlen) számít, hogy az illető mit nyújtott a korábbi években.

Néhány kedves olvasónk viccelődött egy jót, ők - többek között - Szalacsira, Gellei Imre leköszönő magyar kapitányra, egyik kedvencére, Juhár Tamásra, a doppingoló al-Kadhafira, vagy éppen Szabicsra szavaztak. Ha így folytatja, és folytassa csak, Imrénk jövőre talán már rajta lesz az ötvenes listán, sőt. Egy-két dicső vb-selejtező, stuttgarti BL-siker, szerződés mondjuk a Juvéba, hajrá.