Vágólapra másolva!
Szerda este az Üllői úton 457 fizető néző és közel 400 meghívott vendég előtt kapott ki botrányos játékkal a magyar labdarúgó-válogatott Észtország együttesétől. A csapat vezetője, Gellei Imre szövetségi kapitány a pénteki MLSZ-elnökségi ülésen jelenti be távozását.

A szerdai 90 percről sok jót nem lehet elmondani, azt a keveset azonban tegyük meg. A találkozó elején Király bravúrral hárította az észt center közeli lövését, a túloldalon Pető Zoltán remek indítása után Szabics alig lőtt mellé, akárcsak a nagy ziccerbe került Lendvai, később egy remek Szabics, Gera kényszerítőzést követően utóbbi lövés helyett feleslegesen passzolt a lesre futó stuttgarti támadó elé. A második félidőről egyetlen jó szót sem lehet elmondani, elképzelés és hit nélküli labdázás folyt a gyepen, slusszpoénként pedig Rooba a hajrában a léc alá lőtte a két válogatott első találkozását eldöntő találatot.

A még kitartó, alig pár száz főnyi publikum a végén gúnyos "Szép volt, fiúkkal" köszönt el a magyar együttestől, míg az észteket vastapssal búcsúztatta.

A lefújást követően a vendégek holland kapitánya, Arno Pijpers, aki mellékállásban három éve készíti fel a sorozatban három észt bajnoki címet nyert Flora Tallinnt is, gyorsan elhadarta mondandóját, hiszen sietett megtekinteni honfitársait, azaz a Hollandia-Skócia pótselejtező visszavágóját: "Az első félidőt arra szántuk, hogy kitapogassuk a magyar csapat gyenge pontjait" - kezdte Pijpers. "Szünet után aztán ígéretesen futballoztunk, több helyzetünk is akadt, s engem nem lepett meg, amikor sikerült megszereznünk a győztes gólt. Igaz, a látottak alapján mindkét csapat győzhetett volna, hiszen az első félidőben a magyarok többet birtokolták a labdát, ám úgy érzem, a későbbi produkciónk alapján megérdemelten nyertünk."

Gellei Imre nem tagadta, csalódást okozott számára a mérkőzés: "Szerettem volna, ha az első félidőben vezetést szerzünk, mert szünet után mindenképpen lehetőséget akartam adni az újoncoknak. Az első félidőben még akadtak biztató momentumaink, mégsem sikerült előnyre szereznünk, míg a szünet után csapnivalóan futballoztunk. A labdát birtokló játékosnak senki sem segített elmozgásokkal, hihetetlen mennyiségű labdát eladtunk, és amire korábban nem volt példa, a tehetetlenség miatt mindenki a mérkőzés végét várta. Kapitányságom alatt ilyen rosszul még nem játszott ez a válogatott, ám továbbra is vallom, morálisan vegytiszta a társaság, viszont a jövőben feltétlenül új arcra van szükség a kapitányi poszton."

Gellei Imre egyébként a pénteki MLSZ elnökségi ülésen beszámol kétesztendős kapitányi tevékenységéről, majd benyújtja lemondását.

Bánki József