Vágólapra másolva!
Hivatalosan december 22-én hozza nyilvánosságra a francia France Football, hogy az újságírók választása alapján ki lett az esztendő legjobb labdarúgója, azaz ki érdemli ki az Aranylabdát. Összeállításunkban bemutatjuk a jelölteket, a sort az Ajax tunéziai védőjével, Hatem Trabelszivel, illetve az Arsenal bekkjével, Sol Campbellel folytatva.

Ariana városában látta meg a napvilágot 1977 januárjában, és húszévesen mutatkozott a tunéziai élvonalban a CS Sfaxien gárdájában. Némi meglepetésre meghívót kapott az 1998-as világbajnokságra, de ott csak egy meccsen lépett pályára. Azóta viszont ő a nemzeti tizenegy első számú balhátvédje, ott volt a tavalyi World Cupon is. 2001 nyarán az Ajax Amsterdam szerződtette, és a holland klubban is rendkívül elégedettek teljesítményével.

A tunéziai jobbhátvéd elsősorban az Ajax kiváló BL-szereplésének köszönheti, hogy bekerült a kiválasztott ötven közé, na meg annak, hogy Afrikában látta meg a napvilágot: a döntéshozók ugyanis előszeretettel választanak úgy, hogy lehetőleg minél több kontinens érintve legyen. Persze azért Trabelszi teljesítménye is sokat nyomott a latban, még ha az Ajax ezt az esztendőt trófea nélkül zárta is. Nem annyira védőmunkája miatt figyeltek fel rá, hanem azért, mert jobbhátvéd létére rengeteget megy előre, és a teljes jobbszélt bejátssza.

A gólszerzés ugyan nem az erőssége, ebben az esztendőben eddig két gólt ért el (mindkettőt holland bajnokin, az egyiket a Waalwijk, a másikat a Volendam ellen), de a Milan elleni hazai BL-negyeddöntőn például a mezőny egyik legjobbja volt. A hírek szerint egyébként éppen a milánóiak érdeklődnek iránta, több más Ajax-játékossal együtt.