Vágólapra másolva!
Két hónapja tart a huzavona Sir Alex Ferguson szerződéshosszabbítása ügyében. A Manchester United 61 éves menedzserének további négy évre szóló, összesen 20 millió fontos (7,2 milliárd forint) kontraktust kínált a klub, ám az aláírás szeptember óta húzódik. Sir Alex úgy véli, a halogatás hátterében a MU két többségi tulajdonosával szemben egy versenyló miatt fennálló jogi perpatvarja áll.

A napokban kezdődik az a bírósági per, amit Ferguson indított JP McManus és John Magnier, két többségi részvényes ellen a Gibraltár Sziklája nevű versenyló ügyében.

A mén tulajdonjogának egy részét a két pénzember a Bajnokok Ligája 1999-es megnyerésekor ajándékba adta a nagy lóbarát Fergusonnak. A menedzser most azért indított pert, mert szerinte a fedezőmén "szolgálataiért" járó összegekből ugyanakkora százalék jár neki, mint magának a lónak a tulajdonjoga.

Szakértők szerint - Gibraltár Sziklája teljesítő képessége függvényében - akár 80 millió font is kockán foroghat. Ferguson úgy hiszi, a klubvezetés a per miatt halogatja az aláírást, mintegy ilyen módon akarják indirekt módon rávenni a menedzsert, hogy álljon el a pertől, David Gill, a MU klubigazgatója azonban cáfolja ezt a feltételezést.

Ch. Gáll András