Vágólapra másolva!
Akár ki is jelenthetnénk: kitört a debreceni futball-láz, hiszen elképesztő várakozás előzi meg a csütörtöki DVSC-PAOK visszavágót az UEFA-kupa második fordulójában. A szaloniki 1-1 tükrében a hajdúsági hívek igencsak bizakodóak, s mivel a 7500 belépő már hetekkel ezelőtt elfogyott, a városban több helyen kivetítőn kísérhetik figyelemmel a találkozót a stadionból kiszorult szurkolók.

A görög együttes egyébként már kedden megérkezett Magyarországra, és a PAOK küldöttsége Hajdúszoboszlón, az Aqua Sol szállodában ütött tanyát. A hellén gárdát közel hétszáz híve kíséri el Debrecenbe, s jellemző a PAOK határokon átívelő népszerűségére, hogy Németországból is érkezik több tucat szurkolója, s már a Sport Szállóban, valamint a Platán Hotelben is sok szobafoglalást regisztráltak a görögök.

A PAOK futballistáit nyilván nem zavarja majd a hangorkán, hiszen a görög bajnokságban hozzászokhattak a vehemens hangulatú meccsekhez, mindenesetre a Loki-szurkolók már nagyon várják a találkozót. A szerencsés jegytulajdonosok mindenesetre bölcsen teszik, ha a 17 órakor kezdődő mérkőzés előtt jóval korábban elindulnak az Oláh Gábor utcai sporttelephez, méghozzá gyalog, mivel a gépkocsiknak ezúttal nem tudnak parkolóhelyet biztosítani, még az érvényes parkolójeggyel rendelkezőknek sem.

Azoknak pedig, akiknek nem jutott jegy, a városban több helyen állítanak fel kivetítőket, hogy kulturált körülmények között szurkolhassanak kedvenceiknek, amiről Horváth Béla, a DVSC technikai vezetője a következőket mondta az [origo]-nak. "A Napló Klubban, a Lovardában, a Hódos Imre Sportcsarnokban és a Rolling Rock étteremben jegy nélkül maradt szurkolóink egyaránt kivetítőn követhetik a meccs eseményeit. Mindez a közösségi szellemet is erősítheti, hiszen a Loki-tábor mindig is az egységéről volt híres."

Közel két évtizeddel ezelőtt fordult elő, hogy valamelyik európai sorozatban magyar csapat is túlélte az őszi szezont. Az UEFA-kupa 1984-1985-ös kiírásában a Videoton a döntőig menetelt.
A DVSC várható kezdőcsapata: Tomic - Nikolov, Éger, Flavio Pim, Szatmári - Dombi, Kiss, Habi, Sándor, Böőr - Bajzát.



Bízik a továbbjutásban kollégája, Angelosz Anasztadiadisz is. "Nehéz találkozó lesz, mindenképpen hoznunk kell holnap a meccset. Vannak sérültjeink, akik közül csak holnap derül ki, hogy kik tudják vállalni a játékot. Biztos vagyok benne, hogy más felfogásban futballozik majd a Loki, mint Szalonikiben, de a lényeg, hogy nekünk jól kell játszani, hogy elérjük célunkat."