Vágólapra másolva!
A topligák jóvoltából szokás szerint ezen a hétvégén sem maradunk jó mérkőzések nélkül. A legkiemelkedőbb presztízsű találkozókat ezúttal Angliában és Olaszországban rendezik. A Premiership-címvédő Manchester United a Stamford Bridge-re látogat, az olasz bajnok Juventus pedig az Internazionalét fogadja.   

A Bundesligában 14. fordulójában nehéz feladat vár a magyar játékosok csapataira. A listavezető VfB Stuttgart és Szabics Imre a 6. helyen álló VfL Bochumhoz látogat, s Felix Magath csapatának sokat kell tennie a 3 pontért. Még akkor is, ha a sváb együttes szerdán bejutott a legjobb 16 közé, s a siker nyilván pozitívan hat majd a játékosok elszántságára. A VfL már többször bizonyította, hogy nem ijed meg a nagy feladatoktól, így szombaton élvezetes csatára számíthatnak a szurkolók. A svábok, elhagyva a Gottlieb-Daimler-stadiont, még nem kaptak ki idén, de ugyanezt elmondhatja magáról a Bochum is, amely hazai pályán négy győzelem mellett két döntetlent jegyez.

A Werder Bremen és Lisztes Krisztián Hamburgban szerepel. A két csapat évtizedek óta éles összecsapásokat vív, valószínűleg most sem lesz másként. A statisztika nem a hazaiak mellett szól, az utolsó 12 egymás elleni mérkőzésen ugyanis mindössze négyszer tudtak nyerni Hamburgban. Toppmöller ráadásul a sérültek miatt is aggódhat, Pieckenhagen, Schlicke, Meier, Hollerbach és Fukal után megsérült brazil csatára, Romeo is. A Werdernél nincs ok a változtatásra, Lisztes a kezdőben kap majd helyet, Skripnik sérült, Schulz és Valdez pedig az U20-as világbajnokságon szerepel.

A Hertha BSC (Király Gábor és Dárdai Pál) együttese az ugyancsak siralmasan teljesítő Schalke 04-et fogadja, a javítás reményében.

A harmadik helyezett Leverkusen - a Bundesligában egyedüliként - százszázalékos hazai mérleggel dicsekedhet. Ellenfele a tíz emberét nélkülöző 1860 München lesz, amely eddig mindössze egyszer tudott nyerni fennállása során a Bayernél.