Vágólapra másolva!
A Chelsea - Frank Lampard 11-esből szerzett góljával - legyőzte a vendég Manchester Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának vasárnapi rangadóján, így az Arsenal botlásának köszönhetően a londoni Kékek a tabella élére ugrottak.

A közel 42 ezer néző előtt rendezett találkozón a 29. percben Roy Keane felvágta Joe Cole-t a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Lampard a bal alsóba gurította. Később a címvédő manchesteriek előtt is adódtak helyzetek, de egyet sem tudtak értékesíteni.

Az Arsenal - noha végig óriási fölényben játszott - nem bírt a vendég Fulhammel, s be kellett érnie a döntetlennel. A hazai sztárgárda számos gólhelyzetet alakított ki, de egyszer sem tudta bevenni a holland Edwin Van der Sar kapuját.

A Liverpool jó második félidei teljesítményének köszönhetően biztosan győzte le az első játékrészben még vezető vendég Birminghamet. A Middlesbrough a koreai Szun Dzsi Haj öngóljával nyert a Manchester City otthonában.

A szombaton Charltonban diadalmaskodó, jelenleg súlyos anyagi gondokkal küzdő sereghajtó Leedshez kapcsolódó hír, hogy a csapatot szívesen megvásárolná arab befektetők egy csoportja. Az egyik érintett, a bahreini Abdel Rahman bin Mubarak al-Khalifa sejk szerint a tárgyalások egy héten belül lezárulhatnak.

Az egyesület 79 millió fontos adósságot halmozott fel, az előző gazdasági évben a brit futballklubok esetében rekordnak számító 50 milliós veszteséget könyvelt el. Az illetékesek lázas tárgyalásokat folytatnak a hitelezőkkel, és az esetleges új befektetőkkel, a pénzügyi helyzet rendezésére irányuló törekvések azonban eddig még nem jártak eredménnyel. A háromszoros bajnok klubot 1905-ben alapították.

Premiership, 14. forduló:
Arsenal - Fulham 0-0

Chelsea - Manchester United 1-0 (1-0)
gól: Lampard (29., 11-esből)

Liverpool - Birmingham 3-1 (1-1)
gól: Gerrard (35.- 11-esből), Kewell (69.), Heskey (78.), illetve Forssell (33.)

Manchester City - Middlesbrough 0-1 (0-1)
gól: Szun (30., öngól)