Társoldalunk:

Bukdácsol a Feyenoord, szökik a Monaco

Japánban az utóbbi évek legizgalmasabb bajnoki fináléja után a második szakaszt is a Yokohama F. Marinos nyerte meg, és a gárda így külön döntő nélkül elhódította az aranyérmet, Afrikában pedig a Bajnokok Ligája döntőjének első mérkőzésén a nigériai Enyimba Rangers kétgólos előnyt szerzett. Európában még nem járnak ennyire előrehaladott állapotban az események: a holland bajnokság rangadóján az Ajax 2-0-ra verte a Feyenoordot, míg a franciáknál az AS Monaco immár hatpontos előnyre tett szert, mivel a címvédő Lyon kilenc mérkőzés után ismét kikapott.

A fekete kontinensen már csak a legrangosabb kupasorozat, a Bajnokok Ligája győztese nincsen meg, de a hét végén egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy eldőljön a nyertes kiléte, hiszen megrendezték a finálé első találkozóját. A nigériai Enyimba Rangers nem kis teherrel vágott neki az egyiptomi Iszmailia elleni döntőnek, hiszen a kupa történetében az ország képviselői még sohasem tudtak diadalmaskodni, ami mindenképpen meglepő, ha figyelembe vesszük a nigériai labdarúgás jelentőségét a kontinensen.

Az első meccset az Enyimba otthonában, Abuban rendezték, és a hazaiak végigtámadták a találkozót: kapusuknak, a már a válogatottban is bemutatkozott Vincent Enyeamának egyetlen lövést sem kellett hárítania. Kollégája, az egyiptomi Mohamed Eliwa viszont annál elfoglaltabb volt, és az Iszmailia a nigériaiak rossz helyzetkihasználása mellett csak neki köszönhették, hogy nem szenvedtek súlyos vereséget. Az Enyimba végül kétgólos előnyt szerzett a két hét múlva esedékes visszavágóra: az első félidőben Emeka Nwanna, a második játékrészben pedig Ndidi Anumnu volt eredményes.

A mérkőzést 25 ezren tekintették meg a stadionban, ám több százan rekedtek az arénán kívül, akiket csak a helyi rendőrség tudott visszatartani attól, hogy betörjenek a pályára.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK