Vágólapra másolva!
Pénzbüntetéssel és dorgálással megúszta Ryan Giggs és Christiano Ronaldo, a Manchester United labdarúgócsapatának két klasszisa, akiket az Arsenal elleni szeptemberi, hazai mérkőzésen történt botrány ügyében hallgatott ki az angol szövetség (FA).

Az FA szóvivője bejelentette: mindkét játékost sportszerűtlennek találták, előbbi 7500, utóbbi 4000 fontot köteles befizetni, eltiltás azonban nem vár rájuk.

A szeptember 21-i Manchester United-Arsenal bajnoki rangadó többször is botrányos eseményeket hozott. A 80. percben a hazaiak csatára, Ruud van Nistelrooy szabálytalankodott Patrick Vieirával szemben, erre a középpályás a földön fekve visszarúgott. A dühös londoniak azonnal rátámadtak a szerintük vétkes hollandra, aki sárga lapot kapott, míg az ezzel a figyelmeztetéssel már rendelkező francia világ- és Európa-bajnokot kiállította Steve Bennett játékvezető.

Nem sokkal a lefújás előtt ismét parázs jelenetek játszódtak le az Old Traffordon, Diego Forlán lerántásáért büntetőt kapott az MU, de a feltűnően ideges van Nistelrooy csak a keresztlécet találta el. A hármas sípszó után az Arsenal futballistái nem a döntetlennek (0-0) örültek, hanem rávetették magukat a holland csatárra, aki csak szerencsével úszta meg a "lincselést". De ezzel még nem ért véget a rangadó utóélete: szemtanúk elmondása szerint ugyanis az öltözőfolyosón összeszólalkozott Vieira és van Nistelrooy.

A vendégek csapatából még október végén négy embert - Martin Keownt, Ray Parlourt, Laurent és Edut - büntettek súlyos pénzbírsággal és hosszabb eltiltással, a klubnak 175 ezer fontot kellett befizetnie.