Vágólapra másolva!
Fehér Miklós megelégelte, hogy nem jut rendszeres játéklehetőséghez a portugál élvonalban szereplő Benficánál, internetes lapértesülés szerint ezért arra az elhatározásra jutott, hogy elhagyja az együttest.

Fehér Miklós 2002 júliusában szerződött a Portótól a Benficához, noha akkoriban arra számított mindenki, hogy a spanyol Atlético Madridnál köt ki. Igen ám, csakhogy a Porto négymillió eurós "nevelési költségtérítést" kért Fehérért, s ugyan a támadó mindenben megegyezett az Atléticóval, emiatt végül meghíusult a transzfer. Jelentkezett azonban a Benfica, amely letette a Porto asztalára a kért összeget, így Fehér csapatot válthatott.

A 24 esztendős csatár négy évre kötelezte el magát a "Sasokhoz", ám a SoccerAge internetes portál értesülései szerint már a téli átigazolási szezonban el akarja hagyni a csapatot. Fehérnek állítólag nincs ínyére, hogy leginkább csak csereként jut szóhoz, több játéklehetőségre vágyik, ráadásul kezdőként.

"Sajnos nem játszottam annyit, mint amennyit szerettem volna" - így a magyar válogatottnál is számításba vett Fehér. "Szeretem a Benficát, jól is érzem magam a csapatnál, csakhogy számtalan világklasszis játszik itt a posztomon." Közülük Nuno Gomes kvalitásait talán nem kell méltatnunk, a portugál válogatott mellett a horvát Tomislav Sokota és Pedro Mantorras a Benfica igazolt csatárai. Utóbbi nemrégiben épült fel sérüléséből, s visszatérésével Fehér csupán a negyedik számú támadónak tekinthető.

"Ahol legjobban érzem magam a pályán, ott nincs már számomra hely, így nincs mese, új csapatot kell találnom magamnak" - tette még hozzá Fehér, akinek korántsem lesz könnyű dolga. Egyfelől valószínűtlen, hogy a Benfica bármely más, a portugál élvonalban szereplő garnitúrának kölcsönadná, viszonylag magas ára pedig elriaszthatja a potenciális vevőket. Fehér (akinek döntése némiképp érthetetlen, hiszen José Antonio Camacho, a csapat trénere korábban biztosította arról, hogy számít rá) arról nem beszélt, hol folytatná legszívesebben pályafutását.