Vágólapra másolva!
A korábbi televíziós értesülést megerősítve a Hertha BSC csütörtöki sajtótájékoztatóján hivatalosan bejelentették, hogy menesztették Huub Stevenst, a labdarúgócsapat vezetőedzőjét.

"Nagyon komoly a helyzet, sürgősen kellett intézkednünk" - mondta Dieter Hoeness menedzser, hozzátéve: a téli szünetig megbízott trénerként az eddig az amatőröknél dolgozó Andreas Thom irányítja a gárda felkészülését.

Király Gábor és Dárdai Pál együttese szerdán a Werder Brementől - Lisztes Krisztián csapatától - elszenvedett 6-1-es vereséggel búcsúzott a kupa nyolcaddöntőjében, míg a bajnokságban 14 forduló után 11 ponttal az utolsó előtti, 17. helyen áll. Az 50 éves szakember tavaly július óta dolgozott a fővárosi klubnál, ahol 1963 óta máig 30 trénert "fogyasztottak el".

- Akadt olyan a klubnál, aki meglepődött az edzőcsere hallatán? - kérdeztük a történtekről Király Gábort, a berlini egyesület magyar kapusát.
- Nem igazán, hiszen ilyen eredmények után, pontosabban az őszi eredménytelenség alapján azt kell mondanom, várható volt, hogy váltanak a kispadon, bármennyire ragaszkodnak egy edzőhöz.

- Mivel az új trénerrel, Andreas Thommal még egy csapatban szerepeltek, adja magát a kérdés: milyen viszonyban voltak akkoriban?
- Abban a csapatban mindenki jóban volt mindenkivel. Ráadásul mivel Thom a Hertha tartalékcsapatának az edzőjeként tevékenykedett, rendszeresen találkoztunk az öltözőben is. A lényeg, hogy olyan csapatot rakjon össze, amelyik nyer.

- A legutóbbi 6-1-es vereséggel végződött brémai kupameccsen már érezhető volt a morális szétesés?
- Sajnos ősszel olyan szériában vagyunk, hogy minden párharcból az ellenfél kerül ki győztesen, az összecsapások során még véletlenül sem pattan a labda a mi játékosunk felé. Brémában is ez történt a súlyos vereséggel végződött meccsen.

- Dieter Hoeness menedzser miként fogadta Stevens távozását, hiszen elsősorban ő szorgalmazta a holland tréner maradását?
- A menedzser elérzékenyült a búcsú pillanatában, ám mindannyian tudjuk, az élet megy tovább, s a magam részéről már a brémai kudarc másnapján, csütörtökön úgy ébredtem, hogy a hét végi dortmundi bajnoki járt a fejemben. Függetlenül az edzőváltástól, a Borussia ellen feltétlenül pontot, vagy pontokat kell szereznünk, majd az 1860 München elleni hazai és a zárókörben, a kölni fellépésünkön nyerni szeretnénk, hogy legalább a kiesés miatt ne kelljen idegeskednünk tavasszal.

Bánki József