Vágólapra másolva!
Szombaton a korábban a rossz időjárás miatt elhalasztott Sopron-Békéscsaba találkozóval zárul hivatalosan az NB I őszi idénye. Hazai siker, de még döntetlen esetén is Pintér Attila együttese az első hat helyezett között telelhetne, míg a jelenleg 13 pontos vendégek esetleges győzelmükkel pontszámban beérnék a Haladást és a Győrt, sőt, előbbit meg is előznék. A Káposztás úti stadionban 15 órakor kezdődő mérkőzés előtt a két csapat szakvezetője a következőket nyilatkozta.

Pintér Attila, a Sopron vezetőedzője csak a győzelmet tartja elfogadható eredménynek: "Tudjuk jól, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de vért izzadva is nyernünk kell a Csaba ellen. Rengeteg munkát és energiát fektettünk a mögöttünk hagyott fél évbe, ezért sem lenne szabad rontanunk szombaton. Az utolsó fellépésen is a korábbiakhoz hasonló, becsületes hozzáállást várok a játékosoktól, s ha így lesz, nem maradhat el a jó eredmény. Természetesen számítunk lelkes szurkolótáborunk segítségére is, az újabb három ponttal pedig nyugodtabban mehetünk szabadágra."

A soproni lakosként érdekes helyzetben lévő Supka Attila szerint a szombati meccs is csak egy a sok közül. "Mindenképpen szeretnénk folytatni a négy mérkőzés óta tartó egységes játékunkat. Bár a Fradi ellen kikaptunk, úgy érzem, az Üllői úton sem vallottunk szégyent. Szombathelyen pedig egyértelműen győzelmet szalasztottunk el. Sopronban szeretnénk minimum egy pontot szerezni, de leginkább nyerni. Utóbbi estben ráadásul nem kieső helyen várnánk a tavaszi folytatást."

Bánki József

[origo]