Vágólapra másolva!
Az Internazionale hazai pályán a vártnál nehezebben ugyan, de legyőzte a nyeretlen Perugiát az olasz labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. A Roma és a Parma idegenben nyert, a Farkasok továbbra is az élen állnak.

A milánóiak mindkét gólját Christian Vieri szerezte, ezekre a hajrában csak Giovanni Tedesco tudott válaszolni, pedig a vendégek előtt több lehetőség is adódott.

A Parma szintén nehezen nyert Leccében. A hazaiak már a 31. percben megfogyatkoztak, majd a vendégektől Domenico Morfeo büntetőt hibázott, ám Alberto Gilardino duplája végül elégnek bizonyult a három pont begyűjtéséhez.

A Roma második félidei nagyszerű játékával fölényes győzelmet aratott a Chievo otthonában. A vendégek jobb gólkülönbségüknek köszönhetően továbbra is vezetik a tabellát, s még egyszer sem kaptak ki ebben az idényben.

Roberto Mancini, a Lazio vezetőedzője több kulcsjátékosára sem számíthat a Sparta Praha elleni sorsdöntő, keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A trénernek mindhárom cserelehetőségét sérülés miatt kellett kihasználnia a Juventus elleni szombati rangadón, amelyet a fővárosiak ennek ellenére 2-0-ra megnyertek.

A térdsérülést szenvedett argentin Claudio López várhatóan hetekig nem léphet pályára, míg Giuliano Giannichedda izomsérülés miatt nem állhat együttese rendelkezésére. Roberto Muzzi - akit szintén kényszerből cserélt le Mancini - viszont vállalja a játékot kedden, ám további hiányzót jelent Sinisa Mihajlovic, hiszen a román Adrian Mutu leköpéséért, illetve piros lapjáért kapott nyolcmeccses eltiltása miatt ő sem szerepelhet a cseh együttes ellen. A Laziónak nyernie kell Prágában a továbbjutáshoz.

Serie A, 12. forduló:
Bologna - Ancona 3-2 (2-0)
gól: Bilica (3., öngól), Nervo (29.), Signori (46.), illetve Luiso (72.), Pandev (80.)

Internazionale - Perugia 2-1 (1-0)
gól: Vieri (22., 76.), illetve Tedesco (84.)

Lecce - Parma 1-2 (0-0)
gól: Chevanton (70., 11-esből), illetve Gilardino (48., 78.)
piros lap: Poleksic (31., Lecce)

Modena - Brescia 1-1 (0-0)
gól: Taldo (81.), illetve Bachini (83.)

Sampdoria - Siena 2-1 (1-1)
gól: Flachi (1.), Bazzani (70.), illetve D'Aversa (37.)
piros lap: Donati (89., Sampdoria)

Udinese - Reggina 1-0 (1-0)
gól: Jancker (87.)

Chievo - AS Roma 0-3 (0-0)
gól: Totti (67.), Mancini (69.), Cassano (72.)