Vágólapra másolva!
Néhány napja felröppent a hír, hogy Fehér Miklós elhagyja a Benficát, ám a portugál sztárklub magyar centere mindezt cáfolta. Az egykori győri csatár azt ugyan elismerte, hogy kissé elégedetlen a helyzetével, mivel az elmúlt időszakban kevesebb játéklehetőséghez jutott, ám esetleges távozását egyetlen sajtóorgánum - így a soccerage.com - képviselőjének sem említette.

- Tudja, hogy itthon meglepetést keltett, amikor a távozásáról szóló hírek megjelentek?
- Engem is meglepett mindez, mert én ilyet sehol sem nyilatkoztam. Nem véletlen, hogy a portugál újságokban sem jelent meg egyetlen szó sem arról, hogy elhagynám a Benficát. Találgatásról vagy félreértésről lehet szó, hiszen nemrég a focibörzén nekem szegezték a kérdést, hogy miként érzem magam a Benficában, mire azt válaszoltam, jelenleg nem túl jól, mivel elég kevés lehetőséget kapok, s folyamatosan játszani szeretnék, azt azonban még véletlenül sem mondtam, miszerint elmegyek a klubtól.

- A Benficánál mennyire volt téma az esetleges távozása?
- Semennyire. Különben is, ha el szeretnék menni, akkor először az edzővel, Antonio Camachóval beszélném ezt meg, s amennyiben ő erre rábólint, abban az esetben valósulhatna meg a klubcsere. Erről azonban szó sincs az esetemben, ráadásul Portugáliában december tizenötödikén kezdődik az átigazolási időszak.

- Az elmúlt mérkőzéseken kapott lehetőséget a bizonyításra?
- Igen, az előző fordulóban is, és most vasárnap, az utolsó helyezett Pacos Ferreira ellen is a második félidőben léptem pályára. Utóbbi meccsen Sokota helyett álltam be a félidőben, simán nyertünk 3-0-ra, nekem volt egy lövésem, ami után a gólvonalról vágta ki a labdát az egyik vendégvédő.

- Meddig szól a szerződése a lisszaboniakhoz?
- 2005-ig, s bár a futballban minden előfordulhat, az sem kizárt, hogy kitöltöm az időmet a klubnál.

Bánki József