Vágólapra másolva!
A Ferencvárostól másodszor is levonták a hat pontot, mi pedig adtunk kétszer hat napot olvasóinknak, hogy véleményezzék az ügyet. Korábban, amikor először visszakapta pontjait a zöld-fehér klub, olvasóink "kikacagták a Fradi-ügyet". Sok érdekes vélemény érkezett szerkesztőségünkbe az újabb fordulatról, ezekből szemezgettünk.

A november 26-ai hírünk a táblázatmódosításról így szólt: "Szerdán délután a Magyar Labdarúgó Liga Hattyúházban található központjában tartották a május 30-án rendezett FTC-DVSC bajnoki után történt rendbontás miatt elrendelt újabb, elsőfokú tárgyalást. A testület aztán ugyanazt az ítéletet hozta, amellyel szemben később az ügyészség törvényi kifogást emelt, vagyis a Fegyelmi Bizottság a zöld-fehér klubot 40 millió forintra büntette, a csapattól hat pontot levont, Szeiler Józsefet egymillió forintra büntette, továbbá év végéig eltiltotta a mérkőzések látogatásától, ezenkívül maradt a három zárt kapus mérkőzés is, ezt azonban a bizottság letöltöttnek tekintette."

Olvasóink pedig reagáltak a hírre, A. T. 2 például így fogalmazott: "Magam lepődtem meg a legjobban azon, hogy válaszoltam a weblapon feltett kérdésükre. Hiszen már én is kezdem érezni azt a közönyt, ami a 'magyarlabdarúgásnak' nevezett, a valódi labdarúgásra legfeljebb a játékszabályok némely részletében emlékeztető, profi szinten fizetett sajátos szabadidős tevékenységet övezi. A züllés nagyon-nagyon régen kezdődött. Gondolom, ez is mindenki számára világos. Olyan öreg drukkerek, mint én, még emlékeznek arra, hogyan tiltotta el Farkas Jánost, Mészölyt az akkor nagy hatalmú MLSZ és OTSH mindenféle szerepléstől egy átmulatott éjszaka után. Aztán hogyan vonták vissza a saját döntésüket villámgyorsan, rövid távú eredményességet remélve. Valahol ott kezdődött, és akkor azt hittük: az a mélypont. Azóta többször is kiderült: van lejjebb és még lejjebb is. De azért a játék örök, legfeljebb nem kell 'magyarfocit' nézni. Akkor a remény is megmarad."

V. E. az igazságot kutatja: "Rettentő igazságtalanságnak tartom a hat pont elvételét, mert úgy gondolom, hogy arról nem a játékosok tehetnek, hogy mit művelnek a szurkolók. Büntessék meg a klubot, de a már elért eredményt elvenni egyszerűen felháborító. Ez egy-két ember személyes bosszúja, semmi más! Ez a mai magyar igazságszolgáltatásra sajnos minden területen jellemző! (Szegénységi bizonyítvány!)"

Én1 nem csodálkozott: "Unalom a köbön! Reggel felkelek, reggelizek, levontak a Fraditól a hat pontot, lefekszek. Másnap visszaadják, stb, stb... Magyar foci - én már nem is közölném az ilyen híreket."

Magyar Hunor felháborodott az újabb döntést követően: "Ez már vicc! Nem vagyok Fradi-szurkoló, de amit az MLL, MLSZ művel az ügyben, az a dilettantizmus, a hozzá nem értés legeslegfelső foka, szomorú, egyszersmind nevetséges. Mindenki mondjon le, mert miattuk tart itt ez a csodálatos sportág! Egyébként meg - mivel az eset az előző bajnokságban történt - maximum az abban megszerzett pontjaikból lehetne levonást eszközölni!"

R. B.-ben sok kérdés felmerült: "Egyes Urakat (?) nagyon zavar a Ligában (is?), ha egy csapat (magyar szinten) normálisan működik, és esetenként focizik is. Mit érnek el ezzel a büntetéssel? Miért sújtják a csapatot, akik az ominózus esetről a legkevesebbet tehetnek? Ez a tehetetlenség és az oktalan döntés legékesebb példája."