Vágólapra másolva!
A múlt héten Tokody Tibor három napot edzett a Bundesliga egyik legnépszerűbb, legmagasabb nézőszámmal rendelkező klubjánál, a Borussia Dortmundnál. Az Újpest labdarúgójával a BVB szakmai stábja, élén a vezetőedző Matthias Sammerrel, egyértelműen elégedett volt, ám Tokody nem akarja elkiabálni dortmundi szerződését, már csak azért sem, mert sorsa csak a német pontvadászat őszi idényének végeztével, azaz tíz nap múlva dől el.

- Hogyan fogadták a BVB-nél?
- Barátságosan. Nagyon korrekt volt mindenki, ami megkönnyítette a helyzetemet, jóllehet, a pályán azért megváltozott a szituáció.

- Miben nyilvánult ez meg?
- Például abban, hogy nekem nem nagyon passzoltak. De megesett az is, hogy az egymás közti játékban, egy kapusról kipattanó labdát éppen a hálóba vágtam volna, ám csatártársam, Heiko Herrlich is inkább rárajtolt a lasztira, és becsúszva elrúgta előlem, persze a kapu mellé. Azonnal rájöttem, arrafelé kegyetlenül félti a helyét mindenki, ragaszkodnak a megszerzett pozíciójukhoz. Nem feltétlenül kritikaként mondom ezt, csak nekem furcsa volt, mivel nem ehhez szoktam hozzá Magyarországon.

- Mathias Sammer milyen feladatokkal bízta meg a játék során?
- Semmilyennel, sőt, éppen azt mondta, nincs kötött feladatom, szabadon futballozhatok csatárként. Jól is éreztem magam a pályán, s igyekeztem önzetlenül játszani.

- Milyen visszajelzéseket kapott a háromnapos látogatás végén?
- Csupa jót, ám ez még nem jelent semmit. Mindenesetre az egykori német szövetségi kapitány, Horst Köppel, a Dortmund jelenlegi szaktanácsadója kijelentette, a maga részéről mindent elkövet a szerződtetésemért.

- Ez azért nyilván jelent valamit.
- Maradjunk annyiban, hogy nem akarom elkiabálni a dortmundi szerződésemet. Persze örülnék, ha létrejönne, többek között azért, mert ezzel szeretett klubom, az Újpest anyagi gondjain is enyhíthetnék.

Bánki József