Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája keddi játéknapján, a csoportkör utolsó fordulójában több meglepetés is született. A G csoportban a Sparta Praha otthon 1-0-ra legyőzte a Laziót, s így a csehek továbbjutottak, az olaszok pedig még az UEFA-kupáról is lemaradtak. A H jelű kvartettben a Celta Vigo idegenben 2-1-re nyert a címvédő Milan ellen, s így a spanyolok bejutottak a legjobb 16 közé, míg a Brüsszelben vereséget szenvedő Ajax csak csoportutolsó lett. A nyolcaddöntők sorsolása pénteken délben a svájci Nyonban lesz.

Manchester United - Stuttgart 2-0

A Manchester United kedden könnyedén győzte le Szabics Imre együttesét, a német VfB Stuttgartot, így csoportelsőként jutott tovább. A magyar csatár kezdőként lépett pályára, de a szünetben lecserélték.

A mérkőzés egyik legjelentősebb pillanata a holland Ruud van Nistelrooy fejesgólja volt: a válogatott labdarúgó 28. alkalommal volt eredményes a legrangosabb európai kupasorozatban, ezzel a klub örökranglistáján holtversenyben áll az első helyen a legendás Denis Law-val.

"Nagyszerű évek vannak mögötte, amit most egy fantasztikus rekorddal hálált meg. A közönség is láthatta, hogy az előző esztendőkhöz képest mennyit fejlődött, hiszen a gólján kívül nagyszerűen is játszott" - méltatta a holland támadót Sir Alex Ferguson, az angolok skót vezetőedzője.

Ezzel a győzelemmel a Manchester United tovább növelte félelmetes hazai rekordját, hiszen immáron 16 BL-mérkőzés óta veretlen az Old Traffordon. A vendégek szakvezetője, Felix Magath elmondta, hogy ezen az estén csapata csak ennyire volt képes. Az összecsapáson a manchesteriek egyéni képességekben múlták fölül a svábokat.

A csoport másik találkozóján az UEFA-kupába való jutás volt a tét, s mérkőzés előtt még mindenki a hazai pályán játszó Glasgow Rangerst tartotta a favoritnak a Panathinaikosz ellen. A hazaiak a holland Michael Mols révén meg is szerezték a vezetést, de ezután a görögök gyakorlatilag átrohantak a skót együttesen.

"A Panathinaikosz ezen az estén megmutatta, hogy mennyire jó csapat, és nem is tudtunk mit kezdeni velük. Sajnos, a mérkőzés előtt rengeteg sérültünk volt, amely nagyban hozzájárult ehhez a szomorú eredményhez" - mondta Alex McLeish, a skótok trénere.

"Remélem, a szurkolóink kitartanak mellettünk az UEFA-kupában is. A Rangers egy nagyon jó csapat, de félidőben 1-1-es állásnál már mi voltunk lélektani előnyben, és ezt szerencsére ki is használtuk" - nyilatkozta a görögök szakvezetője, Itzhak Shum.