Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának csütörtöki döntése értelmében a nemzetközi kupamérkőzéseken mostantól tilos az edzőknek dohányozni a technikai zónában.

"Azért döntöttünk így, mert a televíziós közvetítéseket követő fiataloknak rossz példát mutatnak a pöfékelő trénerek" - nyilatkozta az UEFA szóvivője.

A határozat értelmében azok a szakvezetők, akik nem tartják be a szabályt, a szövetség fegyelmi bizottsága előtt "felelnek" majd.

Ez azt jelenti, hogy olyan edzőfenoméneknek kell más feszültséglevezetőt találniuk, mint például a Juventust irányító Marcello Lippi, aki gyakorlatilag végigszivarozza a mérkőzéseket.

Az UEFA vb döntött arról is, hogy május 28. és június 8. között Németország adhat otthont az olimpiai kvalifikációs U21-es Európa-bajnokságnak. Az egyetlen másik jelentkező Olaszország volt. A kontinenstornán a két említett válogatott mellett Horvátország, Portugália, Svédország, Szerbia és Montenegró, Fehéroroszország és Svájc vesz részt. Az első három indulhat az athéni ötkarikás játékokon.

A 2006-ban esedékes U19-es Eb rendezési jogát Lengyelország kapta.