Vágólapra másolva!
Szerdán befejeződtek a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmei: négy spanyol, három angol, két-két francia, olasz és német, valamint egy-egy orosz, portugál és cseh csapat jutott a nyolcaddöntőbe. A sorsolásra pénteken délben a svájci Nyonban kerül sor.

Bayern - Anderlecht 1-0

A Bayern München, ha nehezen is, de kvalifikálta magát a legjobb 16 közé. A bajorok gyakorlatilag ki-ki mérkőzésen fogadták a belga Anderlechtet, s végül a holland Roy Makaay tizenegyesgóljával győztek.

"Teljesen egyértelmű szabálytalanság volt. Szerencsére Makaay olyan volt, mint egy jégcsap, és értékesítette a büntetőt. Kedd este Oliver Kahn bebizonyította, hogy még mindig ő a világ legjobb kapusa. Szinte el se hittem, amikor az utolsó percben hárította Jascsuk lövését. Ma este éveket öregedtem" - mondta Ottmar Hitzfeld, a müncheniek vezetőedzője. "Belgium egy kis ország, és sajnos, ez a realitás. Sok lehetőségünk volt, amit nem tudtunk kihasználni" - nyilatkozta a vendégek mestere, Hugo Broos.

A csoport másik mérkőzésén az Olympique Lyon egy hasonlóan kiélezett mérkőzésen verte a Celtic Glasgow együttesét. Az összecsapás hőse a bombaformában futballozó brazil Juninho volt, aki két góllal járult hozzá csapata továbbjutásához.

Martin O'Neill, a vendégek szakvezetője Urs Meier játékvezetőt okolta a kiesésért, mivel a bíró szerinte jogtalan büntetőt adott meg a franciáknak a 86. percben, amikor a skótok védője, Bobo Balde a 16-oson belül kézzel ért a labdához. "Nem volt 11-es. Még a francia játékosok is meglepődtek az ítéleten. Lehetett látni, hogy Balde elfordult a labda elől, ami csak súrolta a kezét. Egyszerűen nem hiszem el. Ha már kiesünk a Bajnokok Ligájából, akkor annak nem így kellett volna történnie."

"Gratulálok a csapatomnak, mivel egy nagyszerűen felkészített Celticet győzött le. A büntető szerintem jogos volt, de már jóval korábban eldönthettük volna a találkozó sorsát, hiszen rengeteg lehetőséget elpuskáztunk" - mondta diplomatikusan a Lyon mestere, Paul Le Guen.