Vágólapra másolva!
Nem véletlenül hívta naponta, és nem véletlenül féltette a győri edzősködéstől három hónappal ez előtt Mircea Govor, a szatmárnémeti Olimpia elnöke Kiprich Józsefet. A hajdani tatabányai klasszist ugyanis a múlt héten felállították a Rába-parti kispadról, csütörtökön délután viszont újra egymásra talált a szatmári egyesület és Kiprich, miután másfél éves szerződést írtak alá.

Érdekesség, hogy Kiprich szeptember 11-én mondott búcsút a szatmárnémeti együttesnek, azaz, napra pontosan három hónap múlva tért vissza a partiumi klubhoz. A Szatmárnémeti gárda egyébként, jobb gólkülönbséggel megelőzve az UT Arad csapatát, vezeti a román másodosztályú bajnokság tabelláját, így a cél nem is lehet más, mint a feljutás. A játékosokkal és a szurkolókkal korábban nagyszerű kapcsolatba került Kiprich ugyancsak bízik ebben, ráadásul a városban is örömmel üdvözölték a hajdani magyar válogatott csatárt, s egyöntetű a vélemény, vele mindenképpen élvonalba jut az Olimpia.

Kiprich pályaedzője ugyanaz a Mircea Bolba lesz, aki szeptember 11.-ig segítette a magyar tréner munkáját, s aki az óta vezette az Olimpia szakmai stábját. Kiprich szerződésében ugyanakkor szerepel az a kitétel is, miszerint, ha időközben távozna az Olimpiától ötvenezer eurót kell fizetnie a klub kasszájába, igaz, ez a pont szerepelt az előző megállapodásban is, ám Govor elnök megértésének köszönhetően a magyar szakvezetőt ingyen elengedték Győrbe.

Az erősítésekről szólva az Olimpia szakmai vezetése több játékost is szeretne igazolni a téli szünetben, köztük a Győrből szintén a múlt héten elküldött Vasile Miriutát, ám a helyi lapok szerint a "Kopasz" becenévre hallgató középpályás egy hét gondolkodási időt kért, mivel Magyarországon szeretne letelepedni, ráadásul vannak NB I-es ajánlata is.

Bánki József