Vágólapra másolva!
A svájci Nyonban kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításait. Az egyenes kiesése szakasz legnagyobb érdeklődéssel várt csúcsrangadója a Real Madrid-Bayern München összecsapás lesz, míg Szabics Imre csapata, a VfB Stuttgart a londoni milliomoscsapat, a Chelsea ellen kísérli meg a továbbjutást.

Két nappal azután, hogy az utolsó kérdések is eldőltek a Bajnokok Ligája csoportkörében, és ismertté vált a 16 továbbjutó, a svájci Nyon városa felé fordult a futballvilág figyelme, ahol elkészítették a legrangosabb európai kupasorozat nyolcaddöntőjének párosításait.

Bár a BL ezen szakaszában már senki sem számíthat könnyű ellenfélre, elvileg nem születhet kirívóan erős, vagy gyenge párosítás, az egyenes kiesése szakasz első körének sorsolásakor sikerült egymás mellé helyezni a Real Madridot és a Bayen Münchent, ami azt jelenti, hogy a 2002-es, illetve a 2001-es év végső győztesei közül az egyik idén a legjobb nyolc közé sem jut.

Ismerve a két klubot, ez mind Madridban, mind Münchenben földrengésszerű változásokkal járna, pláne, hogy a bajorok tavaly idejekorán (akkor az első csoportkör után) elvéreztek, és az idén csak az utolsó fordulóban tudták bebiztosítani továbbjutásukat.

Az egyetlen magyar érdekeltségű csapat, a Bundesligában listavezető, és a BL-ben is meggyőző teljesítményt Stuttgart a Chelsea-vel került szembe, Felix Magath szisztematikus munkával felépített "kiscsapata", a Roman Abramovics által összevásárolt londoni kékekkel.

A címvédő Milan látszólag könnyű ellenfelet - a Sparta Prahát - kapott, azonban bizonnyal nem lesz sétagalopp Ancelotti csapatának a cseh bajnok elleni párosmérkőzés.

A tavalyi döntős Juventus a Deporral folytatja, míg az 1999-es győztes Manchester United a Porto ellen kísérelheti meg a továbbjutást.

Amikor Szabics Imre megtudta, hogy csapata a Chelsea ellen folytatja a következő körében, némileg meglepően reagált az [origo] érdeklődésére.

"Úgy érzem, kaphattunk volna gyengébb, de erősebb ellenfelet is" - kezdte a magyar támadó. "Utóbbiak közül említhetném például a Real Madridot. Persze, tisztában vagyunk azzal, hogy a Chelsea nagyon erős csapat, nyáron alaposan bevásároltak a piacon, és nem véletlenül vezetik az angol bajnokságot. A brit stadionok hangulata szenzációs, ezért külön örülök, hogy a Rangers Ibrox Parkja és a Manhester United Old Traffordja után a Stamford Bridgen is pályára léphetek. Itt Stuttgartban, az öltözőben egyöntetű a vélemény, hogy senkitől sem kell félnünk, így a Chelsea-től sem. Továbbá azt sem felejthetjük el, hogy a török Besiktasnak is sikerült nyernie Londonban, igaz, azt is szem előtt illik tartanunk, hogy simán végzett csoportja élén az angol csapat. A lényeg azonban, hogy nem ijedtünk meg, a továbbjutási esélyeket pedig, ötven-ötven százalékra adom".

A nyolcaddöntőben:
VfB Stuttgart (német) - Chelsea (angol)
FC Porto (portugál) - Manchester United (angol)
Real Sociedad (spanyol) - Olympique Lyon (francia)
Celta Vigo (spanyol) - Arsenal (angol)
Bayern München (német) - Real Madrid (spanyol)
Sparta Praha (cseh) - AC Milan (olasz)
Deportivo La Coruna (spanyol) - Juventus (olasz)
Lokomotiv Moszkva (orosz) - AS Monaco (francia)

Bánki József