Vágólapra másolva!
A Manchester United Paul Scholes vezérletével, két ellentétes félidő után 3-1-ra legyőzte a Manchester Cityt a Premiership a 16. fordulójában. A játéknap meglepetését a Bolton szolgáltatta, miután a Wanderers Terry utolsó percbeli öngóljával idegenben verte a Chelsea-t.

Az idei Premiershipben a hazai pályán legjobb statisztikával rendelkező ManUnited a legutóbbi hat meccséből csak négy pontot szerzett Cityt fogadta, ennek megfelelően nagy kedvvel és nagy fölényben futballoztak a a vendéglátók a mérkőzés elejétől.

A hetedik percben például úgy passzolgattak a vendégtizenhatos előterében, mintha a felezővonalnál járnának, az akció végén Gary Neville jobbról beívelt, és a tizenegyespont környékéről elrugaszkodó Scholes a kapuba fejelt (1-0). A második találat előtt Scholes, Giggs és Van Nistelrooy volt a labda útja, a holland gólzsák végül okosan bólintott az ötösről a jobb alsó sarokba (2-0).

A City az első félidőben annyira kevés ellenállást fejtett ki, hogy Wright-Phillipset már senki sem vette komolyan az 52. percben, ő viszont bebőrözte Scholest, majd lövőhelyzetig jutott, és éles szögből a bal sarokba gurított (1-2). Pár perc múlva Fowler egyenlíthett volna, ehelyett azonban - bár fölénye már korántsem volt olyan egyértelmű - megint a MU momentumai következtek. Előbb Giggs pöccintett közelről mellé, aztán Seamannak kellett kapufára tolnia egy lövést, pár pillanat múlva Scholes azonban ismét a hálójába fejelt (3-1).

Ekkor már úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés, de a helyzetek alapján akár fordíthatott volna Kevin Keegan csapata. Howard előbb egy közeli Anelka-, majd egy távoli McManaman-lövést védett bravúrral, végül Scholesnak a gólvonalról kellett kivágnia egy ladát.

Eredmények:
Leicester City - Birmingham City 0-2 (0-1)
gól:
Morrison (42.), Forssell (66.)
kiállítva: Elliott (38.), Walker (61.) - mindkettő Leicester City

Manchester United - Manchester City 3-1 (2-0)
gól:
Scholes (7., 73.), van Nistelrooy (34.), illetve Wright-Phillips (52.)

Chelsea - Bolton Wanderers 1-2 (1-1)
gól:
Crespo (22.), illetve N'Gotty (39.), Terry (öngól, 90.)

FC Liverpool - Southampton 1-2 (0-1)
gól:
Heskey (75.), illetve Ormerod (2.), Svensson (64.)

Middlesbrough - Charlton Athletic 0-0

Newcastle United - Tottenham Hotspur 4-0 (1-0)
gól:
Robert (35., 55.), Shearer (59., 66.)

Portsmouth - Everton 1-2 (1-2)
gól:
Roberts (15.), illetve Carsley (29.), Rooney (42.)

Fókuszban a manchesteri derbihttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20031212egymassal.html?pIdx=1