Vágólapra másolva!
A Libertadores-kupa győztese, az argentin Boca Juniors nyerte Jokohamában a Világkupa döntőjét, a meccset büntetőpárbajban bukta el a BL-címvédő Milan. Az olasz klubnak így nem sikerült a bravúr, hogy egyedülálló módon negyedszer is elhódítsa a trófeát. A Boca története során harmadszor diadalmaskodott. Az 1960 óta tartó vetélkedés állása: Dél-Amerika - Európa 22-20.

Világkupa, döntő:
Milan (olasz) - Boca Juniors (argentin) 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) 11-esekkel 2-4
Jokohama, 66 757 néző
vezette: Ivanov (orosz)
Milan: Dida - Cafú, Costacurta, Maldini, Pancaro - Gattuso (Ambrosini, 102.), Pirlo, Seedorf - Kaká (Rui Costa, 76.,) - Sevcsenko, Tomasson (Inzaghi, 57.). Edző: Carlo Ancelotti
Bica Juniors: Abbondanzieri - Perea (Jerez, 73.), Schiavi, Burdisso, Rodriguez - Battaglia, Cascini, Cagna, Donnet - Iarley, Schelotto (Tevez, 70.). Edző: Carlos Bianchi
gól: Tomasson (23.), illetve Donnet (28.)
sárga lap: Kaká (19.), Cafú (63.), illetve Perea (7.)

A Milan szerzett vezetést Tomasson révén az első játékrész közepén, Pirlo adta a gólpasszt, Sevcsenko lemaradt. Hamar egyenlített a Boca, Dida hiába védett nagyot, Donnet lövését már nem védhette. Ezek után foci, helyzet nem sok, egy Kaká-kapufa, a tizenegyeseknél Pirlo, Seedorf, Costacurta is csúnyán hibázott.

Utóbbi egészen elképesztően rosszul rúgta, a labdát nem is nagyon, csak a földet. Olasz részről egyedül Rui Costa talált. Argentin oldalról Battaglia rontott, Iarley, Donnet és Cascini lába sem remegett meg.

A mérkőzés legjobb játékosának járó Toyotával Donnet furikázhat majd.