Vágólapra másolva!
Kedden és szerdán a 17. fordulót, azaz az őszi szezon záró felvonását rendezik a német labdarúgó-bajnokságban.

A forduló párosítása

A két játéknap főleg a magyar érdekeltségű csapatok meccsei miatt lesz izgalmas, hiszen ha a Lisztes Krisztiánt foglalkoztató listavezető Werder Bremen hazai pályán legyőzi a középmezőnyben helyet foglaló Rostockot (11.), akkor az első helyről várhatja a januári folytatást.

A magyar szurkolók "téli álmát" szintén megédesítheti, hogy Szabics Imre együttese - amely ugyan az előző fordulóban a Bayern München otthonában elvesztette veretlenségét - mindenképpen az első két hely valamelyikén végez a szezon felénél.

Igaz, a VfB-nek ebben a fordulóban jóval nehezebb dolga lesz, mint Liszteséknek, hiszen hazai pályán fogadja a táblázaton őt követő Leverkusent. Ha a Stuttgart legyőzi a "gyógyszergyáriakat", akkor hatpontos előnyre tesz szert üldözőjével szemben, persze ha a Bayern München nyerni tud Freiburgban, akkor Ottmar Hitzfeld gárdája újból üldözőbe veheti az első két helyezettet.

Az utolsó őszi fordulóban a Király Gáborral felálló és a sérült Dárdai Pált nélkülöző Hertha egyik legfontosabb mérkőzését játssza, hiszen a kieső helyen álló berliniek a sereghajtó Köln otthonába látogatnak, ahol - a bennmaradásért folytatott harc miatt - csak a három pont begyűjtése lehet a céljuk.

A berliniek egyik kulcsjátékosához kapcsolódó hír, hogy pénzbüntetéssel megúszta újabb kihágását a gárda támadója, Marcelinho. A brazil játékos vasárnap, az 1-1-re végződött 1860 München elleni bajnoki után sokáig mulatott egy diszkóban, és nem vett részt a hétfő délelőtti edzésen. "Valóban sokáig kimaradtam, s csak hajnalban értem haza. Egyszerűen képtelen voltam felkelni" - vallotta be a 28 éves középpályás.

A berlini klubvezetés nagyvonalúsága valószínűleg annak köszönhető, hogy nem tud lemondani a dél-amerikai játékmester szolgálatairól, hiszen az együttes 16 forduló után 13 ponttal a tabella 16. helyén áll. A fővárosiak fenegyerekének nem ez volt az első fegyelmezetlensége a közelmúltban: november 10-én kakaskodásért piros lapot kapott, s két meccsre eltiltották. Márciusban egy reggelig tartó dáridóért ötszámjegyű büntetést kellett fizetnie, míg két éve ittas gyorshajtás miatt bevonták a jogosítványát.