Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus szövetségi kapitányi kinevezésekor a nyelvi nehézségek is szóba kerültek, akárcsak a szakmai stáb felállítása. Jóllehet erről az új kapitány és a szövetség vezetői csak január elején döntenek, Matthäus bemutatkozó sajtótájékoztatóján megtudtuk, minden bizonnyal magyar szakember segíti majd az egykori 150-szeres német válogatott munkáját, viszont az MLSZ elöljárói szeretnék, ha a hajdani klasszis Németországból hozna orvost a válogatott mellé.

Érthető, hogy a nyelvi nehézségek áthidalása is szóba került az új szövetségi kapitány bemutatkozásakor, amiről Lothar Matthäus dubai szabadsága előtt ezt mondta: "Nem hiszem, hogy nyelvi problémák adódnának a munka során. Már csak azért sem, mert több futballista szerepel a Bundesligában, velük könnyű lesz kommunikálni, a magyarországi játékosok közül nyilván többen beszélnek angolul is, de természetesen tolmács is a rendelkezésünkre áll majd. Ezen tehát semmi sem múlhat."

Noha Matthäus és az MLSZ vezetői csak január elején egyeztetnek a szakmai stáb felállásáról, annyit sikerült megtudnunk, hogy a jelenlegi állás szerint magyar szakember segíti majd a kapitány munkáját. Ugyanakkor a szövetség elöljárói szeretnék, ha német orvos kerülne a válogatott mellé, ebben számítanak is Matthäus közbenjárására.

Bánki József