Vágólapra másolva!
Szerdán a Roma, a Lazio, a Parma és az Inter is bejutott az olasz kupa negyeddöntőjébe. A Mallorca már a legjobb 32 között kiesett a spanyol Király-kupából, a címvédőt a másodosztályú Levante búcsúztatta. Az Aston Villa meglepetésre legyőzte a Chelsea-t az angol Ligakupa negyeddöntőjében, s a birminghamiek mellett a Tottenham ellen diadalmaskodó Middlesbrough is bejutott az elődöntőbe.

A bajnoki éllovas AS Roma a másodosztályú Palermo, míg a városi rivális Lazio a Modena ellen jutott tovább kettős győzelemmel az olasz kupa negyeddöntőjébe. Az esélyeknek megfelelően a Parma is túljutott a B-ligás Venezián, igaz, a szerdai visszavágón 1-0-s vereséget szenvedett a kiscsapattól.

Nagyon szerencsés körülmények között ment tovább az Internazionale. Az utolsó percig nyerő helyzetben lévő Reggina hálóőre a hosszabbítás második percében saját kapujába továbbította a labdát, s ezzel a vendég sztárcsapat lépett a következő körbe.

A Lazióhoz kapcsolódó hír, hogy legalább egy hónapra harcképtelenné vált Simone Inzaghi. A rómaiak csatára kéztörést szenvedett a hétvégi, 1-0-ra megnyert anconai bajnokin. Roberto Mancini vezetőedző gondjait növeli, hogy az ifjabbik Inzaghi fivér mellett Claudio Lopezre, a brazil Cesarra és a kapus Angelo Peruzzira sem számíthat vasárnap az Internazionale elleni rangadón.

Olasz kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Lazio - Modena 1-0 (1-0)
gól:
Liverani (35.)
továbbjutott: a Lazio, 3-0-s összesítéssel.

Parma - Venezia (II. osztályú) 0-1 (0-0)
gól: Mazzeo (90.)
tj:
a Parma, 2-1-gyel.

Palermo (II.) - AS Roma 1-2 (1-0)
gól: Pepe (31.), illetve Tommasi (78.), Delvecchio (79.)
tj:
a Roma, 3-1-gyel.

Reggina - Internazionale 1-1 (1-0)
gól: Leon (39.), illetve Belardi (92., öngól)
piros lap: Giacchetta (45., Reggina)
tj:
az Inter, 3-2-vel.