Vágólapra másolva!
2004. január elsejétől Lothar Matthäus lesz az új magyar futballkapitány. Olvasóinkat megkérdeztük, mi a véleményük a váltásról: a legtöbben sajnálják, de nem kevesen bizakodóak, és remélik, kivezeti a magyar focit a gödörből, míg egyesek inkább magyar edzőt láttak volna szívesen a nemzeti csapat kispadján.

TZ szerint erősödtünk: "Legalább egy focista lesz a nemzeti tizenegyben. Lehet, hogy azzal járnánk a legjobban, ha ő is beállna a csapatba."

KraZ szerint "Matthäus úgy fog arcra esni, mint gólyalábas artista a műjégpályán! Ezzel a döntéssel véget ér a karrierje."

Wick reménykedik: "Szegény Matthäus, nem lesz könnyű dolga. Az első gondolatom az volt, hogy nagyot fog égni a világ előtt, de persze valahogy legbelül reménykedem. Majd meglátjuk!"

Zigyo szkeptikus: "Szégyen, hogy nem találnak magyar edzőt a válogatott irányítására! Pláne egy olyan muksót ültetnek le a kispadra, aki megbukott Ausztriában mint edző."

MB: "Szégyen!"

Reketyei szerint nem várható változás: "Ameddig a magyar fociba befektetett pénzt olyanok vágják zsebre, akiket ezelőtt tíz évvel el kellett volna zavarni a foci dontéshozatalának a közeléből is, itt nem lesz semmilyen változás. Gondolok itt az MLSZ és a Liga mai vezetőire, akik csak megélhetőségből ücsörögnek jól megfizetett állásukban."

Kiscsillag véleménye: "Mindennél jobban örülnék, ha végre a magyar foci olyan lenne, mint 50 éve, de a mostani állás szerint erre nem sok esély van szerintem. Egy lyukas lufit sem lehet felfújni, bármennyire jó minőségű gázzal próbálkozunk sajnos! Azért kívánom, hogy végül ne legyen igazam."

FunTom: "Sajna a kapitány hiába jó, ha a sok dolgozni lusta, puhány játékos nem akar keményen megdolgozni a pénzéért. Pedig a lehetőség most igazán adott lenne. A magyar trénerek is jók, de talán egy német nem lesz semmilyen szinten megértő a lazsálókkal vagy gyengébbekkel szemben. Hajrá Lothar!"

VG egy ismert hasonlattal él: "Szegény Matthäus leég, mint a Reichstag, mert ezek ettől még nem tanulnak meg focizni."

SZL: "Teljesen mindegy, hogy kit választanak szövetségi kapitánnyá mindaddig, amig a labdarúgás gazdasági irányítását szerencselovagok, csirkefogók, pénzsóvár, tehetségtelen és tanulatlan emberek irányítják, és addig, amíg az utánpótlást nem csak futballozni nem tanítják meg, de morálisan és mentálisan sem készítik fel ennek az üzletágnak az összes buktatóira és feladataira. Ehhez meg - ma már - a Jóisten is kevés. Túl régen el van rontva!"

Gizike úgy véli, hogy "szarból nehéz lesz várat építeni!"

Maci csimpánzokat akar: "Falábú, motiválatlan, sportszerűtlen életet élő focisták semmilyen edző keze alatt nem érhetnek el eredményt. Honosítsunk néhány csimpánzt, valószínűleg hamarabb érhető el velük eredmény!"

Duncika optimista: "Remélem, jól fogja vezetni a fiúkat, és talán észre fogja venni, hogy kik nem kellenek a csapatba (védelem terén leginkább). Sok sikert és remek eredményeket kívánok neki. Ki lehet jutni a vb-re."

Dub is: "Szerintem egy ilyen neves játékos sokat tehet ezért a válogatottért, és legalább lesznek szurkolók is a meccseken!"

BG sajnálja Matthäust: "Sajnos itt is bukni fog a kedvenc focistám, mint a Rapidnál és a Partizannál. De erről nem ő tehet, hanem ezek a sztárnak kikiáltott lelketlen haszonlesők (bár ne lenne igazam)."