Vágólapra másolva!
A Chelsea idegenben verte a Fulhamet, míg az Arsenal csak döntetlenre volt képes a Bolton vendégeként a Premiership 17. fordulójának szombati játéknapján, így a két csapat teljesen megegyező teljesítménnyel vezeti a bajnoki tabellát.

Foghíjas maradt az angol labdarúgó-bajnokság szombati eredménysora, hiszen a Birmingham City-Middlesbrough és Wolverhampton-Liverpool összecsapást a heves esőzések miatt nem tudták lejátszani (a találkozók új időpontja egyelőre nem ismert).

A sikeresen véget ért mérkőzések közül nagy érdeklődés kísérte a londoni rangadót, ahol a hullámvölgybe került Chelsea a szárnyaló Fulhamhez látogatott. Az Abramovics-csapat végül nagy csatában, Crespo remek fejesgóljával hozta a mérkőzést, így holtversenyben a tabella élére került.

A társ-éllovassá váló Arsenal egyedül is bitorolhatta volna a vezető pozíciót, azonban az Ágyúsok nem bírtak a Boltonnal, így a Wanderers elleni 1-1 azt jelenti, hogy a Wenger-csapat minden paramétere teljesen megegyezik a Chelsea-ével.

A nagy múltú, ám idén mérsékelt teljesítményt nyújtó csapatok blackburni csatáját az Aston Villa nyerte, így a birminghamiek szép lassan, fű alatt az élmezőny mögé kúsztak fel rendkívül sűrű mezőnyben (jelen pillanatban 13. a Villa, de mindössze öt pont választja el a BL-selejtezőt érő negyedik helyen tanyázó Fulhamtől).

Az Everton vesztett állásból fordította a maga javára a Leicester elleni összecsapást, míg a Charlton és a Newcastle gól nélküli döntetlenre végzett egymással.

Premiership, 17. forduló:
Fulham - Chelsea 0-1 (0-0)
gól:
Crespo (62.)

Bolton Wanderers - Arsenal 1-1 (0-0)
gól:
Pedersen (83.), illetve Pires (57.)

Blackburn Rovers - Aston Villa 0-2 (0-0)
gól:
Moore (62.), Angel (75.)

Everton - Leicester City 3-2 (1-1)
gól:
Howey (33., öngól), Rooney (71.), Radzinski (79.), illetve Ferdinand (45.), Scowcroft (54.)

Charlton Athletic - Newcastle United 0-0

Elmaradt:
Birmingham City - Middlesbrough
Wolverhampton Wanderers - FC Liverpool

Vasárnap:
Southampton - Portsmouth, 13.30
Tottenham Hotspur - Manchester United, 17.05

Hétfő:
Manchester City - Leeds United, 21

[origo]

A 17. forduló következik/sport/focivilag/20031219topligak.html?pIdx=2