Vágólapra másolva!
Minden eddiginél mélyebb válság fenyegeti a Real Sociedad együttesét: a tavalyi idény ezüstérmese ezúttal a Valladolidtól kapott ki hazai pályán, így nem tudott elmozdulni a kiesőzónából.

Furcsa kettősség jellemzi idén Raynald Denoueix csapatát: a Bajnokok Ligájában a legjobb tizenhat közé jutottak Nihaték, a bajnokságban azonban esik-kel a Sociedad. A tizenhetedik fordulóban immáron a nyolcadik vereségét szenvedte az elmúlt szezon meglepetéscsapata, így bizonyosan a kiesés elleni küzdelem lehet az idei célja a Realnak.

A Valladolid elleni összecsapás biztatóan indult a hazaiak számára, hiszen a Nihat már a hatodik percben bevette Bizzarri kapuját, így joggal reménykedhetett a 24 ezer néző, hogy ismét tavalyi arcát mutatja majd a Sociedad. Nem így történt...

A kilenc sárga- és egy piros lappal tarkított összecsapáson átvette az irányítást a Valladolid, és még az első félidőben egyenlített Makukula révén. A második játékrészben Oscar már a látogatókat juttatta vezetéshez, Losada a 87. percben pedig megadta a kegyelemdöfést a hazai csapatnak.

Győzelmével a Valladolid megerősítette helyét a középmezőnyben, míg a Sociedad mindössze a tizennyolcadik.

Primera Division, 17. forduló:
Real Sociedad - Real Valladolid 1-3 (1-1)
gól:
Nihat (6.), illetve Makukula (29.), Oscar (72.), Losada (87.)
piros lap: Aranzabal (91., Real Sociedad)

Atlético Madrid - Racing Santander 2-2 (0-0)
gól:
Paunovic (62.), Musampa (69.), illetve Matabuena (53.), Valle (79., 11-esből)
piros lap: Musampa (77.), Ibagaza (80.), Santi (83.), illetve Mateo (71.)

Valencia - Sevilla 1-0 (0-0)
gól:
Ferrer (62.)