Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten majdnem mindenhol szünet volt a világ labdarúgásában - kivéve Nagy-Britanniát, ahol a hagyományok szerint a csapatok Karácsonykor is pályára lépnek. Nem csoda, hogy e heti álomcsapatunkba egy kivételtől eltekintve csupa olyan focista került be, aki Angliában kergeti a labdát, a kakukktojást a japán Naruoka jelenti.
Dean Kiely (ír, Charlton Athletic): A londoni kiscsapat remek hetet zárt, hiszen a gárda mindkét bajnokit megnyerte a múlt héten. Különösen a Chelsea elleni győzelem volt nagy bravúr, ám mégis a Tottenham elleni diadal volt a nehezebb, itt ugyanis az ír kapusnak, Kielynek több bravúrt is be kellett mutatnia.
Markus Babbel (német, Blackburn Rovers): A germán futballista sohasem volt egy nagy gólvágó, a Middlesbrough elleni találkozón azonban minden összejött a jobbhátvédnek. Két szögletnél is tökéletesen érkezett, és mindkét alkalommal védhetetlenül fejelt a hálóba, amivel pontot mentett csapatának. Ráadásul a Newcastle elleni találkozón is jól futballozott, a Rovers ezt a meccset megúszta bekapott gól nélkül.Rio Ferdinand (angol, Manchester United): Nem lehet könnyű úgy futballozni, ha az ember tudja: hamarosan nyolchónapos eltiltása veszi kezdetét. Mindez azonban egyáltalán nem látszott meg Ferdinand teljesítményén a múlt héten, a középhátvéd mind az Everton, mind a Middlesbrough ellen kiválóan futballozott.Craig Fleming (angol, Norwich City): A Kanárik már évek óta a másodosztályban senyvednek, de a drukkerek szerint most végre olyan csapattal rendelkeznek, amely kiharcolhatja a feljutást a legjobbak közé. A múlt héten a csapat mind a két bajnokiját megnyerte, előbb a Nottingham, majd a Derby ellen, kapott gól nélkül, és utóbbi találkozón a középhátvéd Fleming is feliratkozott a gólszerzők közé.JLoyd Samuel (angol, Aston Villa): A birminghami együttes drukkerei az ünnepek alatt végre pontoknak örülhettek, csapatuk a Leeds elleni döntetlen után magabiztosan verte a Fulhamet. Utóbbi találkozón a saját nevelésű balhátvéd, Samuel volt a meccs legjobbja, aki többször is remekül tört előre, és két gólpasszt is adott.
Geremi (kameruni, Chelsea FC): A londoniaknak felemás hetük volt, hiszen előbb 4-2-re kikaptak a Charlton Athletictől, ezt követően viszont 3-0-ra verték a Portsmouth-t. Utóbbi találkozón a kameruni középpályás (aki az első meccsen csak csere volt) kiválóan futballozott, góllal és gólpasszal járult hozzá a győzelemhez.Matt Holland (ír, Charlton Athletic): Aligha lehet kérdéses, hogy a Charlton a nyáron a szezon egyik legnagyobb fogását csípte el a középpályással, akit ingyen szerzett meg az Ipswichtől. Holland hétről hétre kiváló teljesítményt nyújt, fáradhatatlanul futballozik, és most a Chelsea ellen még a gólszerzésre is futotta erejéből.Naruoka So (japán, Jubilo Iwata): A felkelő nap országában hagyományosan az év végén rendezik meg a Császár Kupa küzdelmeit, amelynek döntőjére majd január elsején kerül sor. A fináléba a Jubilo is bekerült, a gárda az elődöntőben a Shimizu S-Pulse-t verte 4-2-re , köszönhetően a tinédzser középpályás, Naruoka duplájának.Quinton Fortune (dél-afrikai, Manchester United): A Vörös örsögök játékosa nincsen valami könnyű helyzetben, hiszen Ryan Giggset kell kiszorítania a csapatból, ám Ferguson az utóbbi időben többször is játéklehetőséget adott neki - hol a középpályán, hol pedig a védelemben. A múlt héten is ez volt a helyzet, a Middlesbrough ellen Fortune balhátvéd volt, pár nappal korábban viszont egy sorral feljebb futballozott, mégpedig remekül.
Robbier Fowler (angol, Manchester City): Amióta elhagyta a Liverpoolt, Fowlernek nem nagyon megy a játék, a múlt héten viszont valamit visszafizetett trénere, Kevin Keegan bizalmából. A Birmingham elleni gól ugyan nem sokat ért a csapat számára, egykori csapata, a Liverpool ellenében viszont már pontot ért a találata.Vladimir Smícer (cseh, Liverpool FC): A Vörösök drukkerei számára a legnagyobb kérdés az elmúl hetekben az volt, hogy ki pótolhatja az első számú támadót, Michael Owent. Nost, a múlt héten Smícernek ez valamelyest sikerült, hiszen mindkét találkozón eredményes tudott lenni.