Vágólapra másolva!
Paul Scholes góljaival fordított az Aston Villa otthonában a Manchester United, és bejutott a legjobb 32 közé az angol labdarúgó FA-kupában. A címvédő Arsenal is biztos sikerrel lépett tovább.

Birminghamban az 55. percig a kispadon ücsörgött Roy Keane és Ruud van Nistelrooy, s beállításukkal ha nem is varázsütésre, de megváltozott a Manchester United játéka az Aston Villa elleni FA-kupa találkozón. A Vörös Ördögök játéka éppenséggel javult nevezettek pályára küldése után, mondjuk, mindez nem volt túlságosan nehéz: addig ugyanis csak kínlódott Sir Alex Ferguson alakulata, amely az első félidőt átaludta.

A Villa Gareth Barry révén a 19. percben került előnybe, s a fórt egészen a 64. percig őrizgette is. Akkor azonban érkezett Paul Scholes, s bevette a birminghamiak kapuját, majd négy perccel később mutatványát megismételte. Így lett a hátrányból pillanatok alatt előny, s a MU csak bejutott a legjobb 32 közé.

A Liverpool és a Fulham egyaránt negyedosztályú riválisokon jutott túl, utóbbi azért a szerencsével sem állt hadilábon: a duplázó Louis Saha második találatát a legjobbkor, nem sokkal a lefújás előtt szerezte.

Bár a nyolcadik percben Jens Lehmann kapus óriási hibája után hátrányba került, végül magabiztosan győzött a címvédő Arsenal a Leeds United otthonában, így szintén várhatja a negyedik kör sorsolását.

FA-kupa, 3. forduló:
Aston Villa - Manchester United 1-2 (1-0)
gól: Barry (19.), illetve Scholes (64., 68.)

Yeovil (IV. osztályú) - FC Liverpool 0-2 (0-0)
gól:
Heskey (70.), Murphy (77., 11-esből)

Fulham - Cheltenham (IV.) 2-1 (1-1)
gól:
Saha (13., 90.), illetve McCann (5.)

Leeds - Arsenal 1-4 (1-2)
gól:
Viduka (8.), illetve Henry (26.), Edu (33.), Pires (87.), Toure (90.)