Vágólapra másolva!
Újabb fordulatot vett Rivaldo ügye: a világbajnok brazil labdarúgó, aki december 1-jén bontott szerződést eddigi klubjával, a Bajnokok Ligája-győztes Milannal, a Cruzeiro együttesénél folytatja pályafutását.

Mindezt a Belo Horizonte-i csapat hivatalos honlapja is megerősítette. A portál szerint az irányító egyéves szerződést írt alá, s csütörtökön mutatják be a szurkolóknak és a médiának. "Szinte mindenben megegyeztünk, már csak néhány apró részletet kell tisztázni" - fogalmazott Valdir Barbosa, a brazil bajnokcsapat szóvivője.

A hírt Carlos Arine menedzser, majd maga a játékos is megerősítette: "Nagyon örülök, hogy ismét itthon futballozhatok. A Cruzeiróval szeretném a Libertadores-kupát és a klub Világkupát is megnyerni" - nyilatkozta Rivaldo.

A hétvégén több hírügynökség azt jelentette, hogy a szaúd-arábiai al-Ittihad 3 millió dollárért öt hónapra szóló megállapodást kötött a 31 éves középpályással, ám ezt Arine cáfolta.

A Milan 2002 nyarán a Barcelonától ingyen igazolta le az aranylabdás támadót, akinek szerződése 2005 júniusában járt volna le. Évi fizetése 6 millió euró volt az olasz egyesületnél, noha alig kapott játéklehetőséget Carlo Ancelotti vezetőedzőtől. Emiatt szeptember végén egyszer már felbontották a szerződését, majd három nappal később a Milan-vezetés rábeszélésére mégis az együttesnél maradt - egészen december 1-ig.