Vágólapra másolva!
Saját elmondása szerint vírusos gyomorfertőzése miatt két napig szinte kómában érezte magát Szabics Imre, ám csütörtökre annyit javult az állapota, hogy elutazhatott a portugáliai edzőtáborba. A magyar válogatott és a VfB Stuttgart centerét a frankfurti repülőtéren értük utol.

"Nem mondanám, hogy teljesen rendbe jöttem, hiszen még köhögök, és náthás vagyok, ám mindez az elmúlt két nap horrorjához, amikor is szinte kómában éreztem magam, semmiség" - kezdte Szabics.

"Valószínűleg Szegeden kaphattam el valamilyen vírusos fertőzést, ám ez sem változtat azon a tényen, hogy remekül éreztem magam odahaza. Rám fért a kikapcsolódás, ugyanis nagyon nehéz fél szezonon vagyok túl, igaz, hasonlóra számíthatok az elkövetkezendő időben is. Szerencsére Portugáliába elutazhatok, mivel tudom, a komoly meccsterheléshez számomra is szükséges a kemény alapozás. Semmi kétségem afelől, kegyetlen edzőtábor vár ránk Portugáliában. Mindezt tapasztalhattam már nyáron, amikor is Felix Magath vezetőedző az észak-németországi Sylt szigetén kőkemény tréningeket vezényelt, amelyek után örültem, ha betámolyogtam az öltözőbe."

Szabics együttese, a VfB Stuttgart egyébként február 7-én bajnoki mérkőzésen a Hertha vendége lesz Berlinben, az Olimpiai stadion lelátóján pedig helyet foglal Lothar Matthäus, a magyar válogatott vadonatúj kapitánya, hiszen a 90 perc során három jelöltjét, Szabics mellett Király Gábort és Dárdai Pált is élőben láthatja.

Bánki József