Vágólapra másolva!
A pénzügyi összeomlás ellenére a pályán remekelt a Parma labdarúgócsapata, amely a Serie A 16. játéknapjának nyitányán 1-0-ra verte az Intert. A forduló másik szombati mérkőzése, a Chievo-Udinese meccs nem hozott gólt.

A lehető legrosszabb előjelekkel vágott neki a Parma labdarúgócsapata a Serie A 16. fordulójának, miután egy nappal korábban lemondott Stefano Tanzi, a klub elnöke, így a család 14 év után szállt ki a patinás együttes vezetéséből. A klub közleményben tudatta, a válásra hivatalosan január 14-én kerül majd sor.

A Parmalat csődje révén kilátástalan helyzetben van a klub, amely 1990 óta a tejipari cég támogatását élvezte, olyan klasszis játékosokat tudott igazolni a tizennégy esztendő során, mint Gianfranco Zola vagy Hernan Crespo, s az 1993-as KEK-siker mellett kétszer is megnyerte az UEFA-kupát (1995, 1999).

Az együttes ilyen helyzetben fogadta a tabellán négy ponttal és két hellyel előrébb álló Intert, s annak ellenére, hogy Vieri révén a vendégek ordító helyzeteket hagytak ki (a 30. percben a válogatott csatár kapufát is fejelt), a 41. percben - Toldo kapitális hibáját követően - Filippini révén a hazaiak szereztek vezetést.

A második játékrészben hiába játszott jobban a vendégcsapat, Emre gólját les miatt nem adta meg a játékvezető, az utolsó húsz percben pedig Frey kapus parádézott, s védte Martins ziccerét, majd Emre szabadrúgását.

eredmények, 16. forduló:
Chievo - Udinese 0-0

AC Parma - Internazionale 1-0 (1-0)
gól:
Filippini (41.).

Serie A: idegenbe mennek az élcsapatok/sport/focivilag/20040109unitedcsucs.html?pIdx=1