Vágólapra másolva!
Csütörtökön és pénteken a Premiershipben szereplő Portsmouth együttesében tréningezik Tököli Attila. A Fradi csatárának sorsa szombatig dől el, addigra ígértek választ az angol élvonal 17. helyén álló kikötővárosi klub vezetői.

Amennyiben létrejön a megállapodás, kiváló futballisták közé kerülhet Tököli, hiszen az élvonalba idén felkerült gárda tagja a sokszoros cseh válogatott Patrik Berger és a Tottenham után a Manchester United, no meg persze a Portsmouth közönségét is meghódító csatár, Teddy Sheringham, sőt a menedzser, Harry Redknapp is remek név a szigetország labdarúgásában.

Tököli sorsáról érdeklődésünkre először Tepszics Ignác, az FTC sportigazgatója beszélt. "A Portsmouth vezetői szombatig ígértek választ, azaz ha megfelel Tököli a vendégjátékon, azonnal árajánlatot is tesznek a csatárért" - kezdte a ferencvárosi sportvezető. "Nem akarjuk mindenáron eladni centerünket, persze amennyiben neki és a klubnak is előnyös az ajánlat, létrejöhet a klubváltás. Ha viszont mégsem jön létre az angolokkal a megállapodás, szeretnénk meghosszabbítani Tököli szerződését."

Ezek után megkerestük Bognár György menedzsert, aki már több magyar labdarúgó ügyét intézte - például Lipcsei Péterét, legutóbb pedig Horváth Ferenc portugáliai szerződését hozta tető alá. A menedzser az [origo]-nak elmondta, hogy fia, Bognár István kísérte el Tökölit Portsmouthba, és a ferencvárosi centert szeretettel fogadták az angol klubnál. Csütörtökön egy edzésen vett részt a támadó, amelyen jó albioni szokás szerint zuhogott az eső, pénteken újabb tréning következik, majd ezt követően dönt a Portsmouth szakmai stábja, élükön Harry Redknapp menedzserrel a magyar labdarúgó esetleges szerződtetéséről.

Tököli egyébként nagyon elégedett az angliai körülményekkel, s Bognárék szerint a magyar futballistának jó esélye van a klubváltásra.

Bánki József