Vágólapra másolva!
Átvette a vezetést a spanyol labdarúgó-bajnokságban a Real Madrid, miután a királyi gárda hazai pályán 2-1-re legyőzte a szezon egyik meglepetéscsapatát, a Villarrealt. A nap másik mérkőzésén az Atlético 1-1-re végzett az Albacete vendégeként.

Az eredményt tekintve azt gondolhatnánk, hogy szoros meccset vívott egymással a Real és a szezon egyik üde színfoltja, a Villarreal, azonban maga a mérkőzés tulajdonképpen meglehetősen sima volt.

A vendégcsapat küzdött, hajtott becsülettel, azonban nem tudta igazán megszorítani a hazaiakat, még Ballesteros kései szépítése után sem volt mitől tartaniuk a hazai híveknek. A mérkőzés legszebb momentuma kétségkívül Ronaldo találata volt: az idei 16. bajnoki gólját szerző brazil zseni tőle szokatlan módon, jó 17 méterről, ballal, kapásból bombázott az egykori barcelonai hálóőr, Reyna hálójába.

A Real tehát átvette a vezetést a tabellán, és hogy Raúlék a forduló befejeztével is a mezőny éléről tekinthetnek-e vissza a többiekre, az a vasárnapi Valencia-Osasuna összecsapáson dől el.

Primera División, 21. forduló:
Real Madrid - Villarreal 2-1 (1-0)
gól:
Solari (15.), Ronaldo (54.), illetve Ballesteros (86.)

Albacete - Atlético Madrid 1-1 (0-1)
gól:
Lequi (60., öngól), illetve Nano (32.)