Vágólapra másolva!
Angol internetes források szerint a Portsmouth vezetői egyelőre nem tervezik Tököli Attila szerződtetését, a klub ugyanis sokallja a Ferencváros által kért összeget. Az angol csapatnak nagy szüksége lenne viszont bevethető támadóra, hiszen jelenleg mindössze Teddy Sheringhamre számíthat a szakvezetés.

Bár két napot Angliában edzett, úgy tűnik, nem lesz egyelőre a Portsmouth játékosa Tököli Attila. A Ferencváros válogatott csatára jó benyomást tett a csapat másodedzőjére, ám Jim Smith úgy nyilatkozott, a végső szót Harry Redknapp menedzser mondja ki. "Harry megnézi még párszor Attilát és döntetni fog. A fiú szerződése nyáron lejár, ezért alacsony áron juthatunk hozzá" - vélte Smith.

Információnk szerint azonban a "Pompey" becenévvel illetett klub éppen azért nem szerződtette egyelőre a csatárt, mert a Fradi és a szigetországi klub ajánlata távol áll egymásétól. Angol lapokban ugyan Tököli azt nyilatkozta, nagyon szeretne a Portsmouth játékosa lenni, az edzések atmoszféráját kiválónak, a klubot családorientáltnak ismerte meg.

"A közvetítő menedzser szerint a Portsmouth vezetői sokallták azt az összeget, amit most fizetniük kellene értem. A Ferencváros szerződtetett játékosa vagyok, ezért természetes, hogy nem dönthetek egyedül. Tudomásul veszem az angolok döntését és visszatérek a csapathoz. Folytatom a felkészülést és remélem, minél hamarabb leülhetek a vezetőkkel tárgyalni a jövőmről. Korábban is jeleztem, hogy jól érzem magam a Fradiban és szeretnék maradni" -nyilatkozta Tököli a Ferencváros hivatalos honlapján.

A Portsmouth közben nem fejezte be a keresgélést, hiszen jelenleg Teddy Sheringhamen kívül nincs másik bevethető támadója. Svetoslav Todorov és Vincent Pericard sérült, s rövid távon nem is lehet velük számolni, míg Yakubu Ayegbeni az Afrikai Nemzetek Kupáján Nigéria válogatottját erősíti. A klub kiszemeltjei között olyan klasszisok vannak még, mint Milan Baros, Francis Jeffers, Dado Prso, Landon Donovan, illetve, Stern John. Ami már biztos: a negyeddosztályú Swanseától sikerült leigazolni a walesiek ifjúsági válogatottját, Richard Duffyt.