Vágólapra másolva!
A Milan idegenbeli legyőzése után a listavezető AS Roma otthonából is pontot rabolt az Udinese a Serie A 18. fordulójában. A Juventus Empoliban, az Inter Modenában nem tudott nyerni, a Milan viszont ötgólos győzelemmel igazolta a papírformát az Ancona ellen.

A Roma ugyan Panucci révén hamar vezetést szerzett, de érezni lehetett, hogy egy gól ezúttal kevés lesz a Farkasok boldságához. Az Udinese ugyanis már az első félidőben is nagyon gólveszélyes volt, a hazaiaknak kétszer a kapufa segítségére, kétszer kapusbravúrra volt szükségük az előny megőrzéséhez. A pontot érő gólt Jankulovski szerezte meg a vendégeknek, amire Delvecchio már csak kézzel tudott válaszolni, de a játékvezető nem adta a meg a Maradona-módra elért találatot.

Tottiék botlásával az Anconát 5-0-ra legyaluló Milan a vesztett pontokat tekintve már jobban áll, mint a fővárosiak. Ugyan Carlo Ancelotti együttesének még egy pont a hátránya, de december közepén a Világkupa miatt elmaradt a Siena elleni bajnokija, amelyre jövő szerdán kerül sor.

Az fölényes győzelem és az AS Roma botlása mellett még egy ok volt az ünneplésre Milánóban: Paolo Maldini 520. alkalommal lépett pályára az AC Milan színeiben a Serie A-ban, s ezzel egy klubban ő játszotta a legtöbb bajnokit az országban. Korábban Giuseppe Bergomi volt a csúcstartó, aki 519-szer szerepelt az Internazioléban.

A rómaiak döntetlenjén kívül további meglepetés, hogy Rocchi, illetve Trezeguet mesterhármasával a Juventus 3-3-as döntetlent játszott Empoliban, és - szintén idegenben - az Internazionale is csak 1-1-et ért el a Modena ellen, ráadásul a hazaiak büntetőt is hibáztak.

Serie A, 18. forduló:
AC Milan - Ancona 5-0 (0-0)
gól: Sevcsenko (62., 11-esből), Rui Costa (69.), Tomasson (76., 11-esből), Kaká (82., 88.)

AS Roma - Udinese 1-1 (1-0)
gól:
Panucci (15.), illetve Jankulovski (88.)

Chievo - Brescia 3-1 (0-1)
gól: Malago (49.), Santana (70.), Sculli (81.), illetve Caracciolo (8.)

Lecce - SS Lazio 0-1 (0-0)
gól:
Cesar (51.)
kiállítva: Cassetti (60., Lecce)

Modena - Internazionale 1-1 (1-1)
gól:
Makinwa (41.), illetve Recoba (10.)

AC Parma - Bologna 0-0

Empoli - Juventus 3-3 (1-1)
gól:
Rocchi (21., 55., 62.), illetve Trezeguet (30., 50., 71.)