Vágólapra másolva!
A labdarúgó olasz Serie A-ban szereplő Ancona vezetői kedden menesztették Nedo Sonettit, a csapat edzőjét. Utódja Giovanne Galeone. Másfél hónapra kidőlt a Sampdoria gólzsákja, Francesco Flachi; brazil védővel, Roque Juniorral erősített a Siena.

Sonettinek, aki az ötödik forduló előtt vette át a Sampdoria irányítását Leonardo Menichinitől, a roppant gyenge bajnoki szereplés miatt kell távoznia, miután irányításával az együttes csupán négy pontot tudott szerezni tizennégy forduló alatt. Galeone, az új tréner korábban az Udinese, a Perugia és a Napoli csapatainál dolgozott. Az Ancona jelenleg öt ponttal a tabella utolsó helyén áll.

Egy másik Serie A-együtteshez, a Sampdoriához kapcsolódó hír, hogy másfél hónapos pihenőre kényszerül Francesco Flachi, a gárda labdarúgója. Az idényben hétszer eredményes csatár a Reggina ellen 2-0-ra megnyert szombati bajnoki mérkőzés első félidejében szenvedett bokasérülést. A klub orvosai szerint Flachi legközelebb a március 14-ei, Bologna elleni összecsapáson térhet vissza, így a hetedik helyen álló újoncnak a Lazio, az Internazionale, a Parma és a Milan elleni rangadókon is nélkülöznie kell a gólerős játékost.

Brazil világbajnokkal erősödik a Siena: Roque Junior a Bajnokok Ligája-győztes Milan védője kölcsönjátékosként érkezik. A 27 éves futballista már hónapok óta nem szerepel a milánóiaknál, ezért nemrég az angol Leeds Unitedben jutott szóhoz. A szigetországban azonban csak hét mérkőzésen kapott lehetőséget, mivel hatalmas hibák jellemezték játékát. A Siena újoncként jelenleg a húsz csapatos Serie A tizedik helyén áll.