Vágólapra másolva!
Nagy szívességet tett közvetlen vetélytársainak, a Milannak és a Juventusnak a Roma együttese, mivel Fabio Capello tanítványai 1-0-s vereséget szenvedtek a Brescia vendégeként, a Serie A 19. fordulójának szombat esti összecsapásán. A nap másik mérkőzésén a Reggina 2-0-ra verte az Empolit.

Második januári vereségét szenvedte el Bresciában a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyese, a Roma. A sérült Roberto Baggiót nélkülöző hazaiak végig egyenrangú ellenfelei voltak a Farkasoknak, és ha szerencsés góllal is, de megérdemelten fektették két vállra esélyesebb riválisukat.

A mérkőzés egyetlen gólja a 42. percben esett, ekkor a Samuel szabálytalanságáért megítélt büntetőt Bachini értékesítette. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy szerencséje volt a hazaiaknak a tizenegyessel, hiszen Bachini rosszul eltalált lövését Pelizzoli kis híján hárította: a labda a Roma portásának kezén irányt változtatva csúszott a jobb sarokba.)

A nap másik összecsapásán "hatpontos" meccset nyert a Reggina: Cozzáék a kiesőzónából távolodni kívánó csapatok alsóházi rangadóján 2-0-ra verték az Empoli együttesét, így hétpontos előnyhöz jutottak egyik legfőbb vetélytársukkal szemben.

Serie A, 19. forduló:
Reggina - Empoli 2-0 (0-0)
gól:
Cozza (50.), Di Michele (89.)

Brescia - AS Roma 1-0 (1-0)
gól:
Bachini (42., 11-esből)

[origo]