Vágólapra másolva!
Kamerun és Algéria labdarúgó-válogatottja került a C csoportból a legjobb nyolc közé a Tunéziában zajló Afrikai Nemzetek Kupáján. Kamerun gól nélküli döntetlent játszott Egyiptommal, míg Algéria ugyan kikapott 2-1-re Zimbabwétől, de az egymás elleni eredménynek (2-1) köszönhetően megelőzte az egyiptomiakat.

Lemondott Mohszen Szalah egyiptomi szövetségi kapitány, miután együttese nem jutott a negyeddöntőbe a Tunéziában zajló labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján. "Kurdarcot vallottam, átadom a helyem másnak. Keményen készültünk erre a tornára, és nagyon csalódott vagyok a korai búcsú miatt" - mondta a szakember, aki 2002-es újbóli hivatalba lépése óta 22 mérkőzésen 15-ször vezette győzelemre tanítványait.

A Nigériától elszenvedett 4-0-s vereség után három nappal lemondott Irvin Khoza, a Dél-afrikai Labdarúgó Szövetség elnöke. "Unom már, hogy bűnbaknak tekintenek" - mondta az elöljáró.

Khoza az Afrika-kupa előtt nyilvánosan kritizálta a szövetségi kapitány Ephraim Mashabát, aki - szerinte - rossz viszonyt ápolt az idegenlégiósokkal (Shaun Bartlett, Benni McCarthy, Quinton Fortune és Mark Fish is lemondta a válogatottságot). A szövetség eleinte a tréner mellett állt, hogy január elején aztán nagy meglepetésre eltiltsa a szakvezetőt, akinek a helyére ideiglenes jelleggel asszisztense, Styles Phumo került.

A szakvezető beperelte a szövetséget, így pár nappal a torna előtt azt sem lehetett tudni, hogy egyáltalán ki ül majd a kispadon Tunéziában.

C csoport, 3. forduló:
Kamerun - Egyiptom 0-0

Zimbabwe - Algéria 2-1 ( (0-0)
gól: Ndlovu (65.), Luphahla (71.), illetve Achiou (73.)

A csoport végeredménye:
1. Kamerun 5 pont
2. Algéria 4
3. Egyiptom 4
4. Zimbabwe 3.

A szerdai műsor:
D csoport:
Benin - Nigéria, Sfax 18 ó
Marokkó - Dél-afrikai Köztársaság, Sousse 18 ó

[origo]/(MTI)