Vágólapra másolva!
Kétgólos győzelemmel búcsúzott el a magyar idő szerint múlt hétfőn elhunyt Fehér Miklóstól a Benfica labdarúgócsapata.

A lisszaboni együttes a válogatott csatár halálát követően több mint egy hétig nem lépett pályára, kedden aztán a portugál bajnokság 20. fordulójának záró mérkőzésén Zahovic (28.) és Mauricio (66.) góljával nyert az Academica Coimbra ellen.

A Benfica játékosai, akiknek a mezén a szokásos szám felett ezúttal Fehér neve szerepelt, a találkozó kezdete előtt egymás kezét fogva egyperces gyászszünettel emlékeztek a magyar futballistára, aki a január 25-i, Guimaraes elleni mérkőzésen hirtelen összeesett, majd a kórházba szállítás után elhunyt.

A csapat új stadionjába kilátogató, mintegy 55 ezer szurkoló a melegítés alatt Fehér Miklósról készült összeállítást követhetett figyelemmel két óriáskivetítőn.

A lelátón több helyen a magyar játékos portréja, illetve nevével ellátott transzparens volt látható. A találkozóra eredetileg vasárnap került volna sor, de a tragédia miatt két nappal elhalasztották.

A lisszaboni találkozón a vendégeknél pályára lépett Buzsáky Ákos, a 68. percben Tixiert váltotta.

"Fehér mindig velünk lesz! Az öltözőben és a pályán is, mindenhol a Benficában" - mondta Jose Antonio Camacho, a lisszaboniak spanyol vezetőedzője.

Eredmény:
Benfica - Academica Coimbra 2-0 (1-0)
gól:
Zahovic (28.), Mauricio (66.)