Vágólapra másolva!
Még most sem tudja, miért került ki hirtelen a Ferencváros elleni UEFA-kupa-visszavágó előtt az FC Köbenhavn kezdőcsapatából Rabóczki Balázs. A dán bajnok magyar kapusa továbbra is azon van, hogy bebizonyítsa, hiba volt félreállítani, és kizártnak tartja, hogy a profi világban ne a teljesítmény számítson.

- Megszokta már a kispadot?
- Aki ismer, az tudja, én képtelen vagyok megszokni, hogy nem játszhatok. Továbbra is kőkeményen készülök, mert egyszerűen nem akarom elfogadni, hogy a profi világban ne a produktum számítson. A célom egyértelműen az, hogy bebizonyítsam, velem kell kezdődnie az FC Köbenhavn összeállításának.

- Azóta kiderült, hogy miért került ki a csapatból?
- Nem. Magyarázatot még senki sem adott, találgatni nem akarok, s nincs értelme morfondírozni sem a történteken. Mindenestre biztató, hogy az edzőm kijelentette, a legjobb formában lévő kapus véd majd. Remélem, én leszek az.

- Egyetért azzal, hogy mivel hét pont a hátrányuk az éllovas Bröndbyvel szemben, idén nehezen védhetik meg a címüket?
- Nagynak tekinthető a hátrányunk, mégsem tartom azt behozhatatlannak. Igaz, a Bröndby most jobbnak tűnik nálunk, nem véletlen, hogy az UEFA-kupában kiverték az előzetesen esélyesebbnek tartott Schalkét, a következő körben pedig a Barcelonával találkoznak, s bizony a katalánok sem veszik félvállról a párharcot. Persze, éppen az lehet az esélyünk a hátrány lefaragására, hogy a Bröndbynek két fronton kell helytállnia, míg nekünk csak a bajnokságra kell koncentrálnunk.

- A kapitányváltás után mennyire bízik a válogatottságban?
- Bízom abban, hogy megnőttek az esélyeim, ám mindenekelőtt vissza kell szereznem a helyem a csapatban, hiszen csak rendszeresen játéklehetőséghez jutó futballista lehet válogatott, ez evidens. Biztató, hogy Lothar Matthäusnál mindenki tiszta lappal indul, s nem tagadom, ez is komoly motivációt jelent számomra, hogy minél keményebben tréningezzek.

Bánki József