Vágólapra másolva!
A Lecce némi meglepetésre legyőzte a hazai pályán szereplő Chievót az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának nyitómérkőzésén. A nap másik találkozóján is vendégsiker született, a Bologna Udinében győzött 3-1-re.

Gólokban gazdag mérkőzést vívott egymással a veronai Bentegodi-stadionban a Chievo és a Lecce csapata. Az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának nyitómérkőzésén a hazai együttesnek gyakorlatilag pillanatnyi esélye sem volt a sikerre.

A Lecce a szezon során már két alkalommal ért el bravúrt távol otthonától, január 18-án a Reggina (1-3), egy hete pedig az Ancona otthonában győzött (0-2), s mostani siker azt jelenti, zsinórban harmadik idegenbeli diadalánál tart Delio Rossi együttese.

Pedig a mérkőzést a Chievo kezdte jobban, a 9. percben Cossato fejesét kellett bravúrral hárítania Sicignano kapusnak. A 17. percben mégis a vendégek szereztek vezetést, Chevanton beadását Marchegiani elvétette, pechére Barzagliról saját kapujába csorgott a labda (0-1).

Négy perccel később Chevanton már nem bízta másra a dolgot, az uruguayi csatár 21 méteres szabadrúgásból kettőre növelte az előnyt (0-2). A félidő hosszabbításában Luciano ugyan szépített (1-2), de a második játékrészben ismét a Lecce következett, s az 57. percben Franceschini beadását Cassetti bólintotta a hazaiak hálójába (1-3).

A veronai gárda mindent elkövetett az egyenlítés érdekében, de a 88. percben D'Anna büntetőjével csak faragni tudott a hátrányon (2-3).

eredmények, Serie A, 20. forduló:
Chievo - Lecce 2-3 (1-2)
gól:
Luciano (45.), D'Anna (88., 11-esből), illetve Barzagli (17. öngól), Chevanton (21.), Cassetti (57.)

Udinese - Bologna 1-3 (1-1)
gól:
Jankulovski (45.), illetve Locatelli (21.), Nakata (47.), Colucci (89.)

Serie A: csúcsrangadó Rómában/sport/focivilag/20040206berlinben.html?pIdx=1