Vágólapra másolva!

Fradi-siker, MTK-iksz, Loki-zakó Cipruson

A magyar labdarúgócsapatok folyamatosan játsszák a felkészülési mérkőzéseket, csütörtökön négy együttes találkozott külföldi élvonalbeli ellenféllel.

A legbravúrosabb teljesítményt a Törökországban edzőtáborozó MTK nyújtotta, pedig "csak" döntetlent ért el a Groclin Grodzisk Wielkopolskival szemben. A lengyel csapat tudását minősíti, hogy az UEFA-kupában a Hertha BSC-t és a Manchester Cityt is elbúcsúztatta, a 3. fordulóban a Girondins Bordeaux lesz a riválisa.

A második számú európai sorozatban még szintén érdekelt, s a belga FC Bruges ellen Cipruson készülő Debreceni VSC-MegaForce háromszor vezetett, végül mégis vereséget szenvedett.

A Ferencvárosban sérülés és betegség miatt nem szerepelhetett három válogatott kerettag: Gera Zoltán, Tököli Attila és Szűcs Lajos. A szlovák Matador Puchov elleni találkozón aztán bővült a maródiak listája: Gyepes Gábor, a zöld-fehérek 9-szeres válogatott védője ugyanis a második félidő elején egy ütközés után rosszul esett, és kulcscsonttörést szenvedett. Az első orvosi vélemények szerint nem lesz szükség műtétre, de a pályára legkorábban 4-5 hét múlva térhet csak vissza. A 22 éves futballista három nap híján egy évvel ezelőtt szenvedett súlyos térdsérülést, csupán a közelmúltban épült fel, és tért vissza a csapatba.

Eredmények:
MTK - Groclin Grodzisk Wielkopolski (lengyel) 0-0
Debreceni VSC-MegaForce - Csunnam (dél-koreai) 3-4 (a magyar csapat gólszerzői: Sándor, Flavio, Halmosi)
FTC - Matador Puchov (szlovák) 3-2 (Sasu, Penksa, Sowunmi)
Győri ETO FC - Petrzalka (szlovák) 1-1 (Füsi)