Vágólapra másolva!
A február 18-án kezdődő ciprusi nyolcas tornán debütáló Lothar Matthäus kedden kihirdette 29-es keretét, amelyben három győri játékos, Böjte Attila, Stark Péter és Németh Norbert is helyet kapott. A különítmény két tagja arról beszélt, hogy szeretné kihasználni az alkalmat a bizonyításra. A Ferencváros kapusa, a szintén kerettag Szűcs Lajos sérüléssel bajlódik.

Az Arany Ászok Liga kilencedik helyén telelő Győri ETO FC három játékosa is meghívót kapott az újdonsült magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus keretébe. Stark Péter meghívása azért meglepő, mert a hátvéd nem volt tagja a német szakember 40-es keretének, Böjte Attilát és Németh Norbertet azonban nem érhette akkora meglepetésként a szakember hívószava.

"Nagyon örültem a meghívásnak, úgy érzem, ez elismerése az eddigi munkámnak. Egy nagy lehetőség előtt állok, s ezzel mindenképpen élni is szeretnék. A légiósok nagy része az örmények elleni mérkőzésen játszik majd, így remélem, az itthon játszók a további találkozókon minél több lehetőséghez jutnak" - nyilatkozta Böjte az eto.hu-nak.

Németh Norbert korábban már magára ölthette a címeres mezt, s most ismét bizonyítana: "Reméltem, hogy meghívást kapok a keretbe. Bízom benne, hogy mind a Magyarországon játszók, mind mi, győri játékosok minél több időt a pályán tölthetünk majd, bizonyítva ezzel Lothar Matthäusnak, hogy számíthat ránk!"

A ferencvárosiak kapusa, a szintén kerettag Szűcs Lajos állapota lassan javul, csütörtökön még hőemelkedése volt, ezért valószínűleg csak a jövő héten kezdheti el újra az edzéseket. A hálóőr elmondta, hogy már ma szeretett volna edzeni, és a Púchov elleni edzőmeccsen pályára lépni, erre azonban nincs lehetősége. "Mivel még ma sem vagyok teljesen 'láztalan', az orvosok azt javasolták, hogy ne erőltessem a visszatérést, holnap is pihenjek otthon" - mondta az ftc.hu-nak a hálóőr, akiről egyelőre nem tudni, elutazik-e a válogatottal Ciprusra (rajta kívül még a nyáron Feyenoordba szerződő Babos Gáborra, és az MTK-ban védő Végh Zoltánra számíthat Lothar Matthäus).

A ciprusi tornán négy nap alatt tizenkét meccset rendeznek nyolc csapat részvételével, hét helyszínen - Achnas, Larnaca, Limassol, Nicosia és Pafos városában. A negyeddöntők február 18-án kezdődnek: Ciprus Belorussziával, Románia Grúziával, Lettország Kazahsztánnal, Magyarország pedig Örményországgal csap össze (utóbbi helyszíne a pafosi Pafiakos-stadion lesz). Az elődöntőkre a következő napon kerül sor, s a Matthäus-csapat a lett-kazah párharc győztesével vívhat a döntőbe kerülésért (persze, csak ha legyőzi Örményországot). A döntőt (GSP-stadion, Nicosia) 21-én bonyolítják, s minden mérkőzés helyi idő szerint 15 órakor kezdődik. Helyosztókra is sor kerül, azaz egytől nyolcig lesznek végül rangsorolva a csapatok.