Vágólapra másolva!
A szezon közbeni átigazolási időszak általában Olaszországban telik el a legtöbb eseménnyel, és ez alól az idei mercato sem volt kivétel, bár a pénzmozgás a legújabb trendnek megfelelően nem volt túlságosan jellemző, inkább a kölcsönszerződések, illetve a cserék domináltak. Az élcsapatok közül egyedül az FC Internazionale igazolt új focistát, a kiesés ellen küzdő gárdák viszont nagyon bevásároltak.

Az FC Internazionalénál a szezon közben már volt edzőcsere és elnökváltás, a csapat azonban ennek ellenére is várakozáson alul szerepel (mert a negyedik hely a minimális célnak számít a milánóiaknál), így aztán várható volt, hogy januárban a játékoskeretet is igyekeznek majd tovább erősíteni.

Sokan arra gondoltak, hogy ehhez a pénzt Christian Vieri eladásából szerzik majd meg a neroazzurrók, ám Bobo végül maradt, legalábbis egyelőre. Két nagy sztár viszont érkezett: a brazil csatár, Adriano korábban már megfordult az Internél, ám játékjogát átadták az AC Parmának, ahonnan most közel húszmillió euróért kellett visszavásárolni - igaz, ebben benne van két kölcsönadott focista, a Rapid Bucurestitől megvett Ianis Zicu, illetve a fiatal nigériai Isah Eliakwu értéke is.

A szurkolók számára a lényeg azonban az, hogy Adriano immár 2008-ig az Interé, és a csatár a második mérkőzésén, a Siena ellen rögtön két gólt szerzett. Ugyanezen a találkozón debütált a milánóiaknál a Laziótól potom áron, négymillió euróért (illetve az Anconánál szereplő macedón Goran Pandev játékjogának feléért) megvett Dejan Stankovic. A szerb középpályást azért lehetett ilyen olcsón megszerezni, mert szerződése a nyáron lejár, így akkor a rómaiak kénytelenek lettek volna ingyen elengedni őt.

A parmai exodus nem merült ki Adriano távozásával: a hatalmas pénzügyi problémákkal küszködő egyesület megvált még a kulcsemberek közül Nakata Hidetositól, Júniortól és Emanuele Filippinitől, de elment a cserekapus Vincenzo Sicignano és a kolumbiai Jorge Bolano is. A hat távozó mellett négy érkező is volt Zicu, Marco Amelia, Daniele Degano és Fabrizio Cammarata személyében, de a minőségi különbség a névsorból is tisztán látszik. Igaz, az AC Parma még olcsón megúszta, hiszen Albertino Gilardino, Sebastien Frey, Matteo Ferrari, Mark Bresciano és Daniele Bonera maradt, pedig őket is sokan leigazolták volna.

19 forduló után még mindig volt két nyeretlen klub a Serie A-ban, így aztán nem meglepő, hogy éppen ennél a két gárdánál volt a legnagyobb mozgás a télen. Az Ancona elnöke nem is rejtette véka alá, hogy legszívesebben az egész keretet kicserélné, és mindent meg is tett ennek érdekében: januárban kilenc focista távozott a csapattól, érkezett viszont tíz új labdarúgó, köztük olyan ismert nevek, mint Dino Baggio, Mário Jardel, Corrado Grabbi, Luigi Sartor vagy Magnus Hedman - egyelőre kevés eredménnyel. Két anconai labdarúgó, Dario Hubner és Eusebio di Francesco a másik nyeretlen együtteshez, az AC Perugiához ment, amely még az Anconán is túltett: öt focistától vált meg, köztük a válogatott kerettag Fabio Grossótól és a csapatkapitány Giovanni Tedescótól, igazolt viszont 13 (!) új játékost.