Vágólapra másolva!
Tatabányán edzőtáborozik a szatmárnémeti Olimpija labdarúgócsapata, amelynek vezetőedzője, Kiprich József hazai környezetben készítheti fel csapatát a tavaszi idényre. A romániai másodosztály éllovasa a feljutásra készül, Kiprich pedig reméli, ha ez sikerül, ő is marad a csapat élén.
- A Tatabánya elleni edzőmérkőzés után a hazaiak edzője, egykori válogatottbeli társa, Détári Lajos tréfásan megjegyezte, miszerint a két edző közötti különbségben látta a 3-1-es győzelmük okát. Mit szól mindehhez?

- Mely csapatok lesznek még az ellenfelek?
- A Tatabányával még egyszer összemérjük az erőnket, akkor talán a szakmai munka minősége is jobban kidomborodik, majd pályára lépünk a REAC és a Haladás ellen is. Közben persze keményen tréningezünk. Az edzőtábor február 21-ig tart, addigra ki akarom alakítani a tavaszi kezdőcsapatot.

- Továbbra is olyan jók a körülmények a klubnál, mint amikor otthagyta az Olimpiját?
- Talán még jobbak is, ezen nem múlhat a hőn áhított feljutás. Igazolni már nem szeretnénk senkit, a jelenlegi játékosállománnyal kell kiharcolnunk az élvonalbeli tagságot.

- Ez ügyben mely együttesek a legnagyobb riválisok a román másodosztályban?
- Az Arad, a Petrozsény, a Kolozsvár és a Medgyes gárdája. Jelenleg azonos pontszámmal, ám jobb gólkülönbséggel vezetjük a tabellát.

- Szerződése meddig szól Szatmárnémetiben?
- Egyelőre abban maradtunk, hogy nyáron beszélünk újra erről. Vagyis amennyiben sikerül feljutnunk, több mint valószínű, maradok a csapat élén. Más variációra persze nem is akarok gondolni.

Bánki József